Voorbeschouwing West Ham United – AZ

Voorbeschouwing West Ham United – AZ

Een finaleplek in de Conference League is voor AZ erg dichtbij. De club van Pascal Jansen is namelijk nog maar één horde verwijderd van de finaleplaats. Wel moet de club uit Alkmaar hard aan het werk vanavond als zij moeten spelen tegen West Ham United. Vanavond 11 mei om 21:00 uur spelen de twee clubs tegen elkaar. De thuisclub is sterk en wil maar al te graag de eerste Europese hoofdprijs in 58 jaar naar binnen slepen. Met wedden op voetbal kan er voorspeld worden hoe dit duel gaat verlopen.

West Ham United veilig in Premier League

In de kwartfinales van de Conference League won West Ham United met 5-2 van KAA Gent en kan daarom nu stiekem hopen op de eerste Europese hoofdprijs in 58 jaar. De laatste Europese hoofdprijs werd namelijk gewonnen in 1965. Als het de club lukt om verder te komen in de Conference League hebben ze in ieder geval nog een lichtpuntje in dit seizoen. In de eigen Premier League komt de club namelijk niet goed uit de verf en bakken ze weinig succes. Wel wisten ze vorige week met 1-0 te winnen van Manchester United, waardoor er geen degradatiezorgen meer zijn voor West Ham United.

Dat de club wist te winnen van Manchester United kwam niet zo goed uit voor AZ, want door de overwinning hoeft de club nu geen spelers te sparen. De sterke spelers die van Manchester United wonnen zullen hoogstwaarschijnlijk ook vanavond op het veld staan. AZ moet Karlsson en Kerkez missen

Manchester City is de beste club van dit moment

Het is voor AZ hoe dan ook geen makkelijke opdracht om van West Ham United te winnen, maar zeker nu de linkerflank niet in orde is wordt het nog lastiger gemaakt. De club uit Alkmaar staat wel met veel zelfvertrouwen in de Conference League, dus ze zullen wel alles willen geven om tot een overwinning te kunnen komen. In de kwartfinales tegen Anderlecht had AZ het al niet makkelijk en leek het erop dat dit tot een Europese uitschakeling zou leiden, maar dat was uiteindelijk niet het geval. Daarnaast is de club ook in de Eredivisie goed bezig. Afgelopen weekend speelde AZ met 0-0 gelijk tegen Ajax.

Wel moet trainer Pascal Jansen de linkerflank opnieuw inrichten voor de wedstrijd tegen West Ham United. De bovenbeenblessure van Jesper Karlsson laat het nog niet toe om op het veld te staan en Milos Kerkez is geschorst voor de wedstrijd van vanavond.