Voorbeschouwing Shakhtar Donetsk – Feyenoord

Voorbeschouwing Shakhtar Donetsk – Feyenoord

Feyenoord zal vanavond 9 maart om 21:00 uur een bezoek brengen aan Shakhtar Donetsk. De club uit Oekraïne kent wat problemen, terwijl Feyenoord juist sterk in de schoenen staat. Voor de Rotterdammers liggen er dus gouden kansen op tafel om een plek in de kwartfinale van de Europa League te bemachtigen. Wat dit duel op gaat leveren kun jij met online voetbal gokken voorspellen bij de bookmakers.

Shakhtar Donetsk kent veel problemen

Er zijn veel problemen waar Shakhtar Donetsk mee te maken heeft. In Oekraïne is de oorlog met Rusland nog altijd in volle gang en daarom wordt de wedstrijd gespeeld in Polen. Ondanks de toestanden weet de club wonder boven wonder goed de presteren. In de Champions League wist Shakhtar Donetsk in hun poule op een derde plaats te eindigen, waardoor ze terechtkwamen in de tussenronde van de Europa League. Ze stonden op het punt om uitgeschakeld te worden, maar in het duel tegen Stade Rennes wisten ze toch een plek in de achtste finales te pakken.

In eigen stadion kan Shakhtar Donetsk al lange tijd niet spelen en zeker niet nu de Russen de parkeergarage onder het stadion gebruikt als opslagplaats van wapens. Donderdagavond zal de club ruim tien uur moeten reizen om aan te komen in de Poolse hoofdstad Warschau, om daar tegen Shakhtar Donetsk te kunnen spelen. Daarnaast heeft trainer Igor Jovetic heel wat te puzzelen, aangezien hij maar twee fitte verdedigers ter beschikking heeft. Er zijn veel spelers geschorst en geblesseerd en ok zijn er een aantal vertrokken naar andere clubs. Het zit Shakhtar Donetsk dus zeker niet mee.

Feyenoord overtreft alle verwachtingen

De club uit Rotterdam overtreft alle verwachtingen, al moeten ze hier wel keihard voor werken. Er werd afgelopen weekend met 1-0 gewonnen van FC Groningen en daarmee heeft Feyenoord haar vijfde overwinning op rij in alle competities behaald. Al ruim vier maanden weet de ploeg van Arne Slot ongeslagen te blijven en wil deze reeks dan ook graag verlengen. Daarnaast staat Feyenoord nog steeds op koppositie in de Eredivisie. Voor Feyenoord liggen er dus genoeg kansen op tafel om een plek in de kwartfinale van de Europa League te bemachtigen. Wel moet Slot goed nadenken wie hij op het veld zet, aangezien spelers Justin Bijlow, Quinten Timber en Patrik Walemark nog geblesseerd zijn.