Voorbeschouwing Roma – Feyenoord

Voorbeschouwing Roma – Feyenoord

Donderdagavond 20 april om 12:00 uur spelen Roma en Feyenoord tegen elkaar in een uitverkocht Stadio Olimpico. De Rotterdammers willen zich maar al te graag plaatsen voor de halve finales van de Europa League, maar een overwinning zal niet zomaar weg worden gegeven door de thuisclub. Het elftal van José Mourinho is bij uitduels al ijzersterk, maar in eigen huis vrijwel onverslaanbaar. Er ligt dus een zware taak op Feyenoord te wachten.

Roma is ook bij uitduels erg sterk

In eigen huis laat Roma zich eigenlijk nooit verslaan en dat weet Feyenoord maar al te goed. Maar ook buitenshuis is de club erg sterk. In alle competities wist Roma maar liefst tien van de laatste twaalf uitduels te winnen, zonder ook maar één tegentreffer te krijgen. Wel moest de ploeg van Mourinho vorige week genoegen nemen met een 1-0 nederlaag tegen Feyenoord. Lorenzo Pellegrini miste een strafschop en sterspelers Paulo Dybala en Tammy Abraham raakten geblesseerd. Zij lijken vanavond wel weer van de partij te zijn, waardoor Roma rustig kan ademhalen en met veel zelfvertrouwen het veld op kan gaan. Voorspel jij dat Roma wint vanavond? Dan biedt Circus jou een odd van 1.86.

Feyenoord staat sterk in de schoenen

Voor Feyenoord worden de kansen voor vanavond iets minder goed ingeschat dan voor Roma. TOTO biedt een odd van 5.00 als je met online voetbal gokken voorspelt dat Feyenoord wint. Toch laten de Rotterdammers zich niet zomaar van het veld slaan. De ploeg van Arne Slot weet goed het hoofd koel te houden en wist vorige week al met 1-0 van Roma te winnen. Onmogelijk is het dus niet om de Italianen te verslaan. Wel moet de club realistisch blijven en niet vergeten dat er zes van de laatste negen voorgaande duels op Italiaanse bodem verloren werden. In ieder geval is Feyenoord wel een ijzersterke ploeg. Er liggen zeker kansen op tafel dat de Rotterdammers weer de eerste landstitel sinds 2017 binnen gaan slepen en misschien maken ze zelfs wel kans op de eerste Europese hoofdprijs sinds 2002. De ploeg van Slot moet flink aan de bak vanavond, maar zal zeker alles geven om goed uit de verf te komen.