Voorbeschouwing RKC – Volendam

Voorbeschouwing RKC – Volendam

Vanavond op 5 mei om 20:00 uur spelen RKC en Volendam tegen elkaar in de Eredivisie. De club uit Waalwijk droomt van Europees voetbal, terwijl Volendam hoopt om pas voor een tweede keer een uitwedstrijd te winnen. Bij de bookmakers worden de kansen voor RKC daarom beter ingeschat dan voor de Volendammers. Wie vertrouwen heeft in de club uit Waalwijk kan voor een odd van 1.99 bij Circus voorspellen dat ze gaan winnen. Bij bookmakers naar keuze kun je wedden op voetbal en de gewenste weddenschap plaatsen.

RKC strijdt voor de achtste plaats

Dit seizoen doet RKC het erg goed, maar de laatste weken zijn er wel wat tegenslagen. Anderhalve week geleden verloor de club met 0-3 van AZ. Daarmee hebben ze drie van de laatste vier wedstrijden verloren. Toch verliest RKC nog lang niet de moed en is de club nog steeds in de race voor een achtste plaats in de competitie. De club uit Waalwijk wil namelijk maar al te graag meedoen aan Europees voetbal. RKC staat op dit moment op 38 punten na dertig speelrondes, net als NEC en Heerenveen.

Volendam won pas één uitwedstrijd

De Volendammers doen het voor hun doen helemaal zo slecht niet dit seizoen, maar toch is er nog genoeg werk aan de winkel. Dit seizoen won Volendam slechts één uitwedstrijd. Op dit moment staat de club op een veertiende plaats in de competitie en het gat tussen de zestiende plaats bedraagt maar twee punten. Degradatiezorgen zijn er niet direct, maar ze mogen in ieder geval niet verzwakken.