Voorbeschouwing Manchester City – RB Leipzig

Voorbeschouwing Manchester City – RB Leipzig

Dinsdagavond 14 maart om 21:00 uur zal het duel tussen Manchester City en RB Leipzig plaatsvinden. Dit Champions League duel kan zomaar een verrassende wending krijgen, want vorige maand eindigde de heenwedstrijd op Duitse bodem in een 1-1 gelijkspel. Hoe dit duel vanavond gaat verlopen kun jij bij een bookmaker naar keuze voorspellen met online voetbal wedden!

Manchester City is bezig aan sterke reeks

Al 23 Europese thuisduels op rij is Manchester City ongeslagen. Deze sterke reeks laat zien dat de club zich niet zomaar uit het veld laat slaan en dat is ook precies wat ze aan de Duitsers willen laten zien. Als Manchester City vanavond wint kan het zich voor het zesde jaar op rij plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. Dan moeten ze in ieder geval wel beter presteren dan de heenwedstrijd tegen RB Leipzig, dat in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Na het gelijkspel tegen de Duitsers wist Manchester City de vier daaropvolgende wedstrijden wel met winst af te sluiten, dus de club beschikt over genoeg zelfvertrouwen. Nu worden de ogen vooral gericht op Erling Haaland, omdat hij in de laatste 35 wedstrijden 34 keer wist te scoren. Dankzij hem werd er afgelopen weekend met 0-1 gewonnen van Crystal Palace, al verliep de wedstrijd wel moeizaam.

RB Leipzig is vanavond de underdog

Voor vanavond is RB Leipzig duidelijk de underdog, al mag de club uit Duitsland zeker niet worden onderschat. Onder trainer Marco Rose doet de club het zeker niet verkeerd. Afgelopen weekend won RB Leipzig met 3-0 van Borussia Mönchengladbach en ook vorige maand liet de club zien dat ze zich niet zomaar laten verslaan door de allerbeste clubs van Europa.

RB Leipzig gaat dan ook met goed vertrouwen naar de wedstrijd vanavond en hoopt een stunt te kunnen verzorgen. In de laatste vier uitduels van de Champions League wist de club er drie te winnen, dus ze zullen ook tegen Manchester City alles willen geven. Wel moet dit gebeuren zonder sterspeler Christopher Nkunku, omdat hij nog niet volledig hersteld is van zijn knieblessure.