Voorbeschouwing Lyon – Monaco

Voorbeschouwing Lyon – Monaco

Vrijdagavond 19 mei om 21:00 uur spelen Lyon en Monaco tegen elkaar in de Ligue 1 in Frankrijk. De clubs zijn sterke concurrenten van elkaar, al worden de kansen voor Lyon door de bookmakers iets beter ingeschat dan voor de bezoekers. Wel kan Monaco weer beschikken over Wissam Ben Yedder en daarmee (hopelijk) weer eens scoren. Beide clubs snakken eigenlijk naar een overwinning.

Lyon mist misschien Europees voetbal

Onlangs werd Lyon overgenomen door de Amerikaanse investeerder John Textor. Volgens hem zou de club elk seizoen in de Champions League moeten spelen. Trainer Laurent Blanc hoeft volgens Textor niet te vrezen voor zijn baan, dus dat scheelt weer een hoop zorgen. Dit seizoen grijpt Lyon echter wel naast een ticket voor de Champions League. Er werd namelijk met 2-1 verloren bij Clermont en daardoor zakte de club naar een zevende plaats in de Franse Ligue 1. Alsof deze tegenslag nog niet genoeg was raakte ook Dejan Lovren geblesseerd en is tijdelijk uit de running.

Monaco ziet wellicht Clement vertrekken

Trainer Philippe Clement moet vrezen voor zijn baan bij Monaco. Het zou geen vreemd besluit zijn als de trainer vroegtijdig ontslagen wordt en zijn koffers kan pakken. De club heeft namelijk slechts vier punten uit vier wedstrijden weten te halen. Er is dus bar weinig kans dat Monaco volgend seizoen in de Champions League zal spelen. De Belgische trainer zou zelfs al contact hebben gehad met Club Brugge. Wellicht dat de trainer dus terugkeert naar zijn oude ploeg.

Vorige week speelde Monaco met 1-1 gelijk tegen Lille. Daarnaast was topspeler Wissam Ben Yedder geschorst en was Breel Embolo na een kwartier alweer het veld afgegaan, omdat hij niet fit was. Wel zal Ben Yedder vanavond ingezet worden. Dat geldt alleen nog niet voor Embolo, Krepin Diatta en Malang Sarr. Hoe gaat dit duel verlopen? Voorspel het met online voetbal gokken bij de bookmakers.