Voorbeschouwing Lazio – AZ

Voorbeschouwing Lazio – AZ

Dinsdagavond 7 maart om 18:45 uur staat het duel tussen Lazio en AZ op het programma. Het duel zal worden gespeeld in het Italiaanse stadion Stadio Olimpico. De achtste finales van de Conference League zullen geen gemakkelijke worden voor AZ. Het duel tegen Lazio kan de club uit Alkmaar zwaar gaan vallen, maar in ieder geval is de ploeg van Pascal Jansen wel bereidt om alles te geven tot het eind. Wat dit voor resultaat met zich mee zal brengen is de grote vraag. Dit kun jij voorspellen bij een bookmaker naar keuze. Kies bijvoorbeeld voor wedden op voetbal met een 1×2 weddenschap.

Lazio doet het goed

In de groepsfase van de Europa League kwam Lazio niet zo lekker uit de verf, maar schopte het wel tot de derde plaats achter de nummers een en twee Feyenoord en Midtjylland. Nu mag Lazio de achtste finales van de Conference League gaan spelen en laten zien wat ze waard zijn. De club doet het ook erg goed in de eigen Serie A, waar het afgelopen vrijdag met 0-1 wist te winnen van koploper Napoli. Daarmee blijft Lazio voorlopig op een derde plaats staan in de Champions League. De kansen voor het duel van vanavond worden door de bookmakers ook erg goed ingeschat. Zo biedt het vertrouwde TOTO een odd van 1.72 als je voorspelt dat Lazio de wedstrijd wint.

AZ mist belangrijke spelers

Afgelopen vrijdag wist AZ met 0-1 te winnen van Vitesse en daarmee weet de club het spoor van Feyenoord en Ajax te blijven volgen. In de Eredivisie gebeuren dit seizoen verrassende dingen, waardoor de strijd nog zeker niet gestreden is. Dat zou kunnen betekenen dat er voor AZ nog genoeg kansen op tafel liggen met een achterstand van vijf en twee punten. Voor de club uit Alkmaar kan het dus nog alle kanten opgaan.

Trainer Pascal Jansen liet weten dat vooral de uitzege op Napoli veel indruk heeft gemaakt. ‘Dat is niet veel clubs gegeven, maar we gaan onze huid duur verkopen in Rome’, liet de trainer weten. Echter moeten ze vooral achterin goed puzzelen, want ze moeten belangrijke spelers missen. Sam Beukema, Zinho Vanheusden en Bruno Martins Indi zullen nog niet op het veld staan.