Voorbeschouwing Ierland – Letland

Voorbeschouwing Ierland – Letland

Een vriendschappelijke wedstrijd tussen Ierland en Letland is wat er morgenavond 22 maart om 20:45 uur op het programma staat. De twee landen willen een vriendschappelijk duel spelen om zich zo voor te kunnen bereiden op de EK-kwalificaties die eraan zitten te komen. Wat het duel woensdagavond op gaat leveren kun jij met wedden op voetbal voorspellen met een weddenschap naar keuze.

Ierland wil vertrouwen tanken

Het zou Ierland zeker goed doen als het elftal meer zelfvertrouwen zou krijgen. Dat is dan ook één van de redenen waarom het vriendschappelijke duel tegen Letland gespeeld wordt. Volgend jaar zal het EK plaatsvinden en Ierland is één van de groepsgenoten van Oranje. Aankomend weekend zal Ierland beginnen aan haar kwalificatiereeks van het EK en dit begint direct met een zwaar duel tegen Frankrijk. Het is dus te hopen dat Ierland vertrouwen kan tanken in het vriendschappelijke duel tegen Letland.

Afgelopen jaren liet Ierland geen bijzondere indruk achter, maar de bondscoach Stephen Kenny ziet de toekomst positief in. Het elftal beschikt over veel jonge spelers en dat zou zomaar een nieuwe gouden generatie op kunnen gaan leveren. Spelers als Gavin Bazunu, Nathan Collins, Jason Knight, Troy Parrott en Evan Ferguson zijn onderdeel van dit jonge team. Ferguson is een speler die veel in de spotlights staat, aangezien hij met zijn achttienjarige leeftijd zijn club Brighton afgelopen weekend naar de halve finale van de FA Cup wist te brengen door twee keer te scoren. Er wordt dan ook veel van hem verwacht voor het duel tegen Ierland. Bet365 biedt een odd van 1.29 als je voorspelt dat Ierland gaat winnen.

Letland heeft een lange weg te gaan

De Ieren doen het niet bijzonder goed en dat is eigenlijk al jarenlang het geval. In 1922 werd de eerste interland gespeeld, maar de prestaties zijn minimaal. Er heeft slechts één keer een plaatsing voor een groot toernooi plaatsgevonden als onafhankelijk land en op het EK in 2004 wist Letland slechts één punt uit drie groepswedstrijden te halen. Dat betekende dus dat het land weer regelrecht terug kon naar waar het vandaan kwam.

Zaterdagavond zal voor Letland de kwalificatiereeks beginnen en moet er een uitwedstrijd bij Wales gespeeld worden. Letland staat op een 133e plaats in de FIFA-wereldranglijst, dus het is wel duidelijk dat ze ook bij dat duel de underdog zullen zijn. Echt sterke spelers heeft Letland niet. De enige sterspeler is aanvaller Roberts Uldrikis, die bij Cambuur in de Eredivisie eigenlijk alleen goed is om de bank warm te houden. In de 957 gespeelde minuten wist hij nog geen enkele keer te scoren. Of dit dan terecht een sterspeler genoemd mag worden is voor ons een groot vraagteken. Er wordt een odd van 13.00 geboden door Bet365 als je voorspelt dat Letland de vriendschappelijke wedstrijd tegen Ierland gaat winnen.