Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – RKC

Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – RKC

Woensdagavond 19 april om 18:45 uur zullen Go Ahead Eagles en RKC tegen elkaar spelen in de Eredivisie. Beide clubs beschikken over goede kwaliteiten, al worden de kansen voor de thuisclub net iets beter ingeschat dan voor de bezoekers. Wil jij graag wedden op voetbal? Dan kun je bij de bookmakers weddenschappen naar keuze plaatsen voor deze wedstrijd.

Go Ahead Eagles is thuis erg sterk

In eigen huis is Go Ahead Eagles erg sterk en gedreven. Maar liefst tien van de laatste elf thuisduels werden gewonnen. Ook weet de club zo nu en dan voor verrassingen te zorgen. Zo moest er anderhalve week geleden tegen Ajax gespeeld worden en dit bleef verrassend op een doelpuntloos gelijkspel staan. Wel moest het afgelopen weekend een 2-1 nederlaag van Excelsior verwerken. Aanvoerder Bas Kuipers liet weten dat dit heel erg zuur is en dat er nog zo’n vier of zes punten behaald moeten worden om veilig te zijn.

De thuiswedstrijd tegen RKC woensdagavond gaat Go Ahead Eagles positief tegemoet. Het is een voordeel dat de club in eigen huis sterk is, maar dat wil niet zeggen dat er niet hard gewerkt moet worden. Er is wel degelijk werk aan de winkel, aangezien de club maar vier fitte verdedigers heeft. Er is namelijk nog altijd sprake van een blessuregolf bij Go Ahead Eagles.

RKC droomt van Europees voetbal

De club uit Waalwijk won vorige week met 2-1 van FC Groningen en heeft daarmee alweer tien wedstrijden in de competitie gewonnen. RKC kent veel lichtpuntjes in deze competitie en staat zelfs op de achtste plaats, waarmee er stiekem al gedroomd mag worden van deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Dat zou vooral voor coach Joseph Oosting een leuke beloning zijn, aangezien hij na dit seizoen naar FC Twente vertrekt. Daarnaast heeft Oosting zijn voltallige selectie ter beschikking voor woensdagavond, wat uiteraard in het voordeel werkt.