Voorbeschouwing Frankrijk – Nederland

Voorbeschouwing Frankrijk - Nederland

Het Nederlands elftal moet het vanavond (24 maart 2023) om 20:45 uur opnemen tegen de Fransen. Dit zal geen gemakkelijke opgave worden, aangezien Frankrijk over veel sterke spelers beschikt en voor dit duel duidelijk topfavoriet is. Bij de bookmakers kun je jouw voorspellingen achterlaten. Wie weet levert wedden op voetbal jou vanavond een leuke winst op!

Frankrijk heeft Mbappé als nieuwe aanvoerder

De Fransen zijn favoriet voor deze wedstrijd en dat is bij de bookmakers duidelijk te zien aan de odds die geboden worden. Bij een voorspelling dat Frankrijk gaat winnen biedt Circus.nl je een odd van 1.73. Niet zo gek ook, aangezien Frankrijk over veel sterke spelers beschikt. Zo is Mbappé de nieuwe aanvoerder van het elftal. Dat hij vanavond weer alles uit zijn schoenen zal halen is wel de verwachting, want in de finale van het WK heeft hij wel degelijk bewezen dat hij met zijn kunsten een verrassend duel neer kan zetten. In de finale van het WK wist Frankrijk het dankzij Mbappé tot de penalty’s te schoppen, al konden ze daar niet voorkomen dat Argentinië er met de beker vandoor ging.

Vanavond zullen een aantal spelers niet aanwezig zijn, maar acht van de elf spelers die aan de aftrap stonden in de WK-finale zijn wel van de partij. Spelers als N’Golo Kanté, Lucas Hernandez, Paul Pogba en Ousmane Dembélé zullen niet aanwezig zijn.

Nederland moet veel spelers missen

Voor Nederland wordt het een loeizware taak om vanavond van Frankrijk te kunnen winnen. Toch lijkt niets onmogelijk, aangezien de laatste ontmoeten tussen de twee in een 2-0 overwinning voor Oranje eindigde. Het kan vanavond dus alsnog alle kanten opgaan, ondanks dat Circus een odd van 5.20 biedt als je voorspelt dat Oranje gaat winnen van de Fransen. Ronald Koeman begint aan zijn tweede tijdperk als bondscoach in de hoop dat hij het beter gaat doen dan Louis van Gaal, die het WK inging met Nederland.

Koeman is van plan om Oranje in een 4-3-3 opstelling te laten spelen. Welk resultaat dit met zich mee gaat brengen is nog maar de vraag. Het is voornamelijk afwachten hoe hij de aanval in gaat vullen. Frenkie de Jong zal niet meespelen en dat zorgde voor wat gepuzzel, maar dit lijkt goed te zijn gekomen. Wel wordt het alles behalve makkelijk, aangezien Oranje overspoeld wordt door griep. Daardoor hebben Sven Botman, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Joey Veerman en Bart Verbruggen al af moeten haken.