Voorbeschouwing Feyenoord – Shakhtar Donetsk

Voorbeschouwing Feyenoord – Shakhtar Donetsk

Feyenoord en Shakhtar Donetsk nemen het in de Europa League weer tegen elkaar op. Dit keer vindt de wedstrijd plaats in de Kuip. Ondanks de verwachtingen dat Feyenoord het uitduel wel zou gaan winnen eindigde dit toch in een 1-1 gelijkspel. Of de club uit Rotterdam het vanavond beter gaat doen is dus de vraag. De bookmakers schatten de kansen voor Feyenoord in ieder geval wel hoger in. Het duel staat gepland voor vanavond 16 maart 18:45 uur.

Feyenoord heeft veel zelfvertrouwen

Momenteel is Feyenoord vol van zelfvertrouwen en staat de club ijzersterk op het veld. Niet zo gek ook als je weet dat de club al sinds oktober ongeslagen is in alle competities. Dat is al een hele prestatie. Toch kent de club ook wat obstakels waarin ze zich terug moeten vechten van een achterstand. Tot nu toe is Feyenoord daar elke keer nog in geslaagd, dus ook voor vanavond zullen er genoeg kansen op tafel liggen. Bij Circus wordt er daarom een odd van 1.52 geboden als je voorspelt dat Feyenoord de wedstrijd gaat winnen.

Shakhtar Donetsk speelt en vecht voor Oekraïne

Shakhtar Donetsk is zeker geen club die onderschat mag worden. Al worden de kansen voor de club lager ingeschat dan voor Feyenoord, zal de club toch alles willen geven om goed uit de verf te komen. Bij Shakhtar Donetsk is wilskracht een belangrijk onderdeel van het strijdplan. In Oekraïne zijn er veel problemen en daardoor kan de club al heel lang niet in eigen stadion spelen. Tegen Feyenoord werd er daarom in Warschau gespeeld en dit eindigde in een 1-1 gelijkspel. Dat is zeker een prestatie waar Shakhtar Donetsk trots op mag zijn.

Of de club goed genoeg voorbereid is voor vanavond is de grote vraag. De terugreis vanuit Warschau duurde zo’n 20 uur en de Oekraïense voetbalbond ging niet akkoord met het verzoek om de wedstrijd tegen Kryvbas van afgelopen zondag uit te stellen. Deze werd uiteindelijk wel met 0-3 gewonnen door Shakhtar Donetsk. Daarna zijn de spelers al direct begonnen aan hun voorbereiden op dit return duel van de Europa League. Maandag stond de club al met 27 spelers op Nederlandse bodem.