Voorbeschouwing FC Volendam – Fortuna Sittard

Voorbeschouwing FC Volendam – Fortuna Sittard

Vrijdagavond 17 maart om 20:00 uur spelen FC Volendam en Fortuna Sittard tegen elkaar in de Eredivisie. De clubs zijn aan elkaar gewaagd en willen graag winnen om afstand te kunnen nemen van de degradatiezone. Met online voetbal gokken kun jij voorspellen wat dit duel op gaat leveren. Kies een bookmaker uit en plaats een weddenschap naar keuze!

FC Volendam lang ongeslagen in eigen huis

In eigen huis is FC Volendam in 2023 nog altijd ongeslagen. De club heeft namelijk vier overwinningen gemaakt en een keer gelijk gespeeld. Voor vanavond worden de kansen voor FC Volendam door de bookmakers iets beter ingeschat dan voor de bezoekers. Bij Unibet kun je een odd van 2.48 verwachten als je voorspelt dat FC Volendam de wedstrijd gaat winnen.

FC Volendam gaat dus de goede kant op, al zal trainer Wim Jonk wel wat moeten puzzelen vanavond. Er moeten namelijk belangrijke spelers gemist worden. Xavier Mbuyamba en Gaetano Oristanio zijn geschorst en of Derry John Murkin op het veld zal staan is nog een groot vraagteken. Op zijn vervanger Dean James kan ook niet worden gerekend. Er zal dus een strategisch spel gespeeld moeten worden door FC Volendam door het gemis van deze spelers.

Fortuna Sittard kent een zware tijd

Op elk mogelijk vlak heeft Fortuna Sittard het moeilijk. Er werd met 0-3 verloren van FC Twente en trainer Julio Velazquez heeft zijn nodige woordje uitgesproken. De emoties liepen echter hoog op bij de trainer en dat kwam de club niet ten goede. Wanneer het moment komt dat de maat vol is voor de Limburgse club, is de grote vraag. In ieder geval liet technisch manager Sjoerd Ars weten dat zijn gedrag intern besproken zal worden. Daarnaast kon de club de drie nederlagen uit vier wedstrijden ook niet echt goed gebruiken. Het optimisme bij de Limburgers is op dit moment dus ver te zoeken.