Voorbeschouwing FC Volendam – Cambuur

Voorbeschouwing FC Volendam – Cambuur

Vrijdagavond 21 april om 20:00 uur zullen FC Volendam en Cambuur tegen elkaar spelen in de Eredivisie. Beide clubs spelen niet echt een denderend seizoen, maar voor FC Volendam liggen er in ieder geval wel nog meer kansen op tafel dan voor de bezoekers. In ieder geval kan beide clubs de punten goed gebruiken, al is het voor Cambuur stiekem al een hopeloze situatie.

FC Volendam niet zeker van lijfsbehoud

Bij de bookmakers worden de kansen voor FC Volendam iets beter ingeschat dan voor Cambuur. Niet dat de Volendammers zoveel succes boeken dit seizoen, maar omdat Cambuur nog verder aan de afgrond staat. Bij Circus kan er een odd van 1.85 ontvangen worden met online voetbal gokken als er voorspelt wordt dat FC Volendam de wedstrijd gaat winnen. Wij achten de kans dat de Volendammers winnen ook groter in dan voor Cambuur.

Afgelopen weekend verloor FC Volendam met 2-3 van PSV, maar heeft zich niet zomaar uit het veld laten slaan. Ondanks de nederlaag kan er dus wel nog positief terug worde gekeken op deze wedstrijd. Trainer Wim Jonk is ervan overtuigd dat zijn club in de Eredivisie kan blijven als de club zo door blijft gaan. Toch is het spannend, want nog niets is zeker. Op dit moment staat FC Volendam op een veertiende plaats in de competitie en heeft slechts twee punten voorsprong op de nummer zestien Excelsior. Daarmee is FC Volendam dus nog lang niet zeker van lijfsbehoud. De club zal vanavond dus alles moeten geven om in ieder geval punten te kunnen pakken tegen Cambuur. In ieder geval is de club in eigen huis wel erg sterk. De nederlaag tegen PSV afgelopen weekend was de eerste thuisnederlaag in de afgelopen vijf maanden.

Cambuur is vrijwel kansloos

Voor Cambuur is er eigenlijk geen sprankeltje hoop meer te vinden. De club is eigenlijk al uitgespeeld en dat weten de spelers stiekem ook maar al te goed. Toch blijft coach Sjors Ultee hoop houden en optimistisch. Afgelopen weekend verloor Cambuur met 0-3 van Feyenoord in eigen huis. Een pijnlijke nederlaag, zeker omdat het gat tussen Cambuur en de zestiende plaats al negen punten is. Ultee gelooft nog steeds dat er wonderen bestaan, maar heel realistisch is het niet om te denken dat dit nog goed getrokken gaat worden. Er moeten nog vijf speelrondes afgestreept worden en het wordt erg moeilijk om het gat van negen punten hiermee te dichten.