Voorbeschouwing FC Utrecht – Fortuna Sittard

Voorbeschouwing FC Utrecht – Fortuna Sittard

Vrijdagavond 3 maart om 20:00 uur kunnen we genieten van de Eredivisie wedstrijd tussen FC Utrecht en Fortune Sittard. Bij de bookmakers is de club uit Utrecht de favoriet, maar dan moet de club wel beter presteren dan tegen Spakenburg. Met wedden op voetbal kun jij in ieder geval voorspellen hoe dit duel gaat verlopen!

FC Utrecht ging hard onderuit tegen Spakenburg

Dit seizoen doet FC Utrecht het helemaal zo slecht niet en is de club zelfs op een zevende plaats van de Eredivisie te vinden. Echter ging de club eerder deze week keihard onderuit in de kwartfinales van de KNVB Beker. FC Utrecht verloor met maar liefst 1-4 van amateurclub Spakenburg. Naar eigen zeggen van aanvoerder Mike van der Hoorn was dit ‘een regelrechte schande’. Hierop vulde hij het volgende aan: ‘’Deze klap moeten we even verwerken. Het is volkomen terecht dat het publiek zingt dat we ons kapot moeten schamen.’’

De club zal dan ook vanavond betere resultaten moeten laten zien, ook voordat voorzitter Frans van Seumeren uit zijn vel klapt. De voorzitter steekt elk seizoen miljoenen euro’s in de club, maar de gewenste resultaten laten weer lang op zich wachten.

Fortuna Sittard komt zichzelf tegen

Dit seizoen bewandelde Fortuna Sittard in de Eredivisie een redelijk goed pad, maar afgelopen weekend werd daar een rode streep door getrokken. Afgelopen weekend verloor de club in eigen huis van Feyenoord en ook van RKC wisten ze het niet te winnen. Tegen Feyenoord ging het echt niet al te best, toen het na amper een kwartier spelen al op een 0-2 achterstand stond. Dit werd uiteindelijk een 2-4 eindstand.

In de Eredivisie is Fortuna Sittard dus helemaal uit vorm. Ze zijn acht punten van de gevarenzone verwijderd, dus angst voor degradatie is er niet. Maar wel lopen ze elf punten achter op de nummer zeven FC Utrecht en daardoor zijn de play-offs van Europees voetbal ver uit het zicht.