Voorbeschouwing FC Twente – NEC

Voorbeschouwing FC Twente – NEC

In de Eredivisie zijn we alweer bij de 32e speelronde belandt en FC Twente en NEC zullen daarvoor tegen elkaar moeten spelen. Vrijdagavond 12 mei om 20:00 uur gaat de wedstrijd van start. De club uit Twente heeft een ticket voor de Europese play-offs al in het vizier. Voor NEC is dat een ander verhaal, want zij vechten nog voor de achtste plaats. Voorspel met online voetbal gokken bij de bookmakers hoe deze wedstrijd gaat verlopen.

FC Twente focust op de play-offs

Vorige week wist FC Twente met 0-3 te winnen van FC Emmen en daarmee is de club vrijwel zeker van deelname aan de play-offs van Europees voetbal. Met twee goals en een assist waren de schijnwerpers vooral op Michel Vlap gericht. Vrijdagavond heeft FC Twente dus weinig stress, maar wel moet de club deze vorm vast zien te houden om straks met zelfvertrouwen de play-offs in te kunnen gaan volgens aanvoerder Robin Pröpper.

NEC vecht voor achtste plaats

Het zit NEC deze week niet bepaald goed mee. De club ging afgelopen week onderuit door een blunder van Jasper Cillessen en verloor daardoor met 2-3 in eigen huis van Heerenveen. Trainer Rogier Meijer liet weten dat dit een behoorlijke mokerslag was en dat de achtste plaats heel ver weg voelde. Toch zijn er nog kansen voor NEC, want ze staan slechts drie punten achter op de achtste plaats. Wel moeten ze dan voorbij Heerenveen en RKC zien te komen. Veel zelfvertrouwen heeft de club op dit moment niet, want in de laatste vijf wedstrijden wisten ze slechts één keer te winnen. Cillessen zal zich dus opnieuw moeten bewijzen, anders zal Meijer stappen moeten ondernemen.