Voorbeschouwing FC Groningen – Ajax

Voorbeschouwing FC Groningen – Ajax

Dinsdagmiddag 16 mei om 15:00 uur moeten FC Groningen en Ajax tegen elkaar spelen. Inmiddels is de club uit Groningen gedegradeerd uit de Eredivisie en vreest de club uit Amsterdam voor een tweede plek. Voorspel bij de bookmakers met voetbal gokken online wat er dit duel gaat gebeuren.

FC Groningen gedegradeerd uit Eredivisie

De Groningers zijn al officieel gedegradeerd uit de Eredivisie. Dit gebeurde al drie speelrondes voor het einde. Een schaamtevol moment voor de spelers, want dit had nooit mogen gebeuren. Er staan voor FC Groningen nog drie speelrondes op het programma in de Eredivisie, maar er is weinig om voor te strijden. Of er nog genoeg motivatie in de club zit is nu de grote vraag. Voor FC Groningen zal het hoe dan ook geen gemakkelijke taak worden om van Ajax te winnen. Zeker als het niet met volle moed het veld op gaat zal dit wel eens een leuke overwinning kunnen worden voor de Amsterdammers.

Ajax vreest voor tweede plek

In de Eredivisie gaat het voor Ajax ook alles behalve soepel. Feyenoord is al landskampioen en Ajax kan nog strijden voor een tweede plaats. Op dit moment staat de club op de vierde plaats en zal het eerst AZ en PSV moeten passeren om op de tweede plaats te kunnen belanderen. Het puntverschil met AZ is slechts één punt, maar met PSV is dit al direct acht punten. De kans dat Ajax tweede wordt is dus aanzienlijk klein, al is een derde plaats iets realistischer. Trainer Johnny Heitinga is ook alles behalve treden. Naar eigen zeggen van de coach is het dit seizoen gewoon onvoldoende geweest.