Voorbeschouwing Excelsior – Go Ahead Eagles

Voorbeschouwing Excelsior – Go Ahead Eagles

Vrijdagavond 14 april om 20:00 uur spelen Excelsior en Go Ahead Eagles tegen elkaar. Er moeten nog zes speelrondes gespeeld worden in de Eredivisie, dus het einde is in zicht. Dit worden dan ook direct spannende tijden voor Excelsior, aangezien zij moeten vrezen voor degradatie. De Rotterdammers willen dolgraag punten halen, maar moeten dan wel hard aan het werk. Bij de bookmakers kun jij met online voetbal gokken voorspellen hoe dit duel gaat verlopen.

Excelsior moet aan de bak

Voor Excelsior zal dit duel alles behalve makkelijk worden. Het hele seizoen wist Excelsior zich op een veilige plek neer te zetten in de competitie, maar de 4-0 nederlaag tegen PSV heeft hier geen goed aan gedaan. De club staat weer onder de degradatiestreep en wil maar al te graag in de Eredivisie blijven. Er is dan wel veel werk aan de winkel, want Go Ahead Eagles is lichtfavoriet voor deze wedstrijd. Het is voor Excelsior een klein voordeel dat er thuis gespeeld wordt. Maar liefst 20 van de 24 punten werden namelijk in eigen huis meegepakt. Het is voor Excelsior dus te hopen dat er gewonnen wordt vanavond, al zal dit geen gemakkelijke taak worden.

Go Ahead Eagles wil uit degradatiezone blijven

Voor Go Ahead Eagles zijn er nog niet direct grote zorgen, maar wel moet de club realistisch blijven en hard blijven werken. Er werd met 1-2 gewonnen van FC Utrecht en er werd een doelpuntloos gelijkspel gemaakt tegen Ajax. Daarmee heeft Go Ahead Eagles voor nu nog een veilig plekje, maar dit mag niet veranderen. Vorige week werd er namelijk met 2-0 verloren van Vitesse en dat heeft ervoor gezorgd dat de degradatiezone weer dichterbij kwam. Dit wil Go Ahead Eagles uiteraard zien te voorkomen. Er moet dus gewonnen worden van Excelsior om een beetje adem te kunnen halen. Het zal zeker niet eenvoudig worden, want door een blessuregolf moeten belangrijke spelers als Frederik Oppegard en Jamal Amofa gemist worden.