Voorbeschouwing De Graafschap – Ajax

Voorbeschouwing De Graafschap – Ajax

Donderdagavond om 21:00 uur spelen De Graafschap en Ajax tegen elkaar voor de halve finales van de KNVB Beker. Er staat dus genoeg op het spel, want beide clubs willen zich maar al te graag plaatsen voor een plaats in deze halve finales. Voor dit duel is Ajax de favoriet bij bookmakers als TOTO, maar of ze goed genoeg in vorm zijn is nog de vraag.

De Graafschap doet het goed

Op dit moment is De Graafschap op een dertiende plaat in de Keuken Kampioen Divisie te vinden en kan daardoor is een terugkeer in de Eredivisie helemaal niet meer aan de orde. Als de club succes weet te boeken in de KNVB Beker zou het nog zeker een goed seizoen kunnen worden voor de ploeg van Richard Roelofsen. Maar dan moeten ze de kans die ze vanavond krijgen wel benutten. Als De Graafschap vanavond van Ajax wint zullen ze voor het eerst in het 69-jarig bestaan de halve finale van de KNVB Beker bereiken.

Trainer Adrie Poldervaart is ziek en zal daarom de komende periode zijn taken uit handen geven aan assistent-trainer Roelofsen. Met Roelofsen aan de leiding doet De Graafschap het helemaal niet zo slecht. De club won afgelopen weekend met 0-4 van FC Eindhoven en dat is een aardige prestatie.

Ajax moet nog verbeteren

De bookmakers schatten de kansen dat Ajax zich donderdagavond weet te plaatsen voor de halve finales hoog in. Bij TOTO wordt er een odd van 1.19 geboden als je met online voetbal gokken voorspelt dat Ajax het duel gaat winnen. Maar als de club het ver wil schoppen in de competitie zullen ze toch aan het werk moeten. Er werd met 3-1 verloren van Union Berlin en de 1-2 zege op Vitesse ging ook niet helemaal vlekkeloos. Toch zal Ajax alles willen geven om de halve finales te bereiken.