Voorbeschouwing Bochum – Borussia Dortmund

Voorbeschouwing Bochum – Borussia Dortmund

Vrijdagavond 28 april om 20:30 uur spelen Bochum en Borussia Dortmund tegen elkaar. Het is wel duidelijk dat de bezoekers de favoriet zijn voor dit duel. Voor een overwinning van Borussia Dortmund wordt namelijk een odd van 1.47 geboden bij Circus, terwijl bij Unibet de odd voor een overwinning van Bochum op 6.75 ligt. Als je van plan bent om te gaan gokken op voetbal is dit dus belangrijk om te weten.

Bochum vreest voor degradatie

Vorige maand krabbelde Bochum weer een klein beetje op en leek het zelfs de goede kant op te gaan. Er werd namelijk gewonnen van Köln en RB Leipzig, maar nu zakt de club weer af. In eigen huis werd Bochum me 1-5 verslagen door Wolfsburg. Daarmee bleef Bochum op een vijftiende plaats staan in de Bundesliga met slechts twee punten boven de gevarenzone. Trainer Thomas Letsch moet er dus voor zorgen dat zijn spelers de juiste keuzes gaan maken op het veld, om degradatie te voorkomen. Tegen een club als Borussia Dortmund wordt dat in ieder geval geen gemakkelijke taak.

Borussia Dortmund op koppositie

Voor Borussia Dortmund ziet het er allemaal best wel rooskleurig uit. De club staat op koppositie in de Bundesliga en is nog maar vijf speelrondes verwijderd van de landstitel. Vorig weekend verloor tegen alle verwachtingen in Bayern München en Borussia Dortmund wist met 4-0 te winnen van Eintracht Frankfurt. Dankzij deze mooie overwinning staat de club nu op koppositie. Wel met maar één punt voorsprong op hun aartsrivaal uit Beieren. De laatste keer dat de club bovenaan stond in de competitie was in het seizoen 2011-2012 onder Jürgen Klopp.