1X2 WEDDENSCHAPPEN

Bij bookmakers wedden op voetbal kan met verschillende weddenschappen. Er kan onder andere voor 1×2 weddenschappen gekozen worden. Deze weddenschap is zeer populair onder de voetbalfans. Bij deze weddenschap draait het om het voorspellen van de winnaar. Je moet een winnaar kiezen en daarbij maakt het niet uit wat de eindstand is, zolang de door jou gekozen club maar wint.

Kies je voor een1x2 weddenschap? Dan krijg je drie mogelijkheden: de thuisploeg wint, de bezoekende club wint of het wordt gelijkspel. Deze weddenschap biedt jou een hoge winkans en is ook eenvoudig toe te passen door beginnende gokkers. Ben jij al aan het gokken op voetbal met 1×2 weddenschappen?

Voorspel welke club gaat winnen

Als je voor 1×2 weddenschappen kiest, moet je aangeven welke club er volgens jou gaat winnen. Of dit nu met 0-1 is of met tien doelpunten meer, maakt bij het gokken op voetbal niet uit. Als je denkt dat de thuisclub de wedstrijd gaat winnen, vul je op het wedbriefje 1 in. Denk je dat de bezoekende club er met de winst vandoor gaat? Dan vul je het getal 2 in op je briefje. Kijk wel goed naar de quoteringen van de weddenschap, zodat je direct weet welke club bij de bookmaker favoriet is. De club met de laagste quotering heeft volgens de bookmaker meer kans om te winnen dan de club met de hoogste quotering. Een wedstrijd waarbij de odds dicht bij elkaar liggen is vaak veel interessanter dan een wedstrijd waarbij de quoteringen ver van elkaar liggen.

Kiezen voor gelijkspel

Binnen de 1×2 weddenschappen is het ook mogelijk om voor gelijkspel te kiezen. Als het volgens jou gelijkspel wordt, vul je op je wedbriefje X in. Gelijkspel behoort tot de mogelijkheden, maar wordt wel het minst vaak gekozen. Dat komt omdat de meeste gokkers willen voorspellen welke ploeg er gaat winnen en daardoor het gelijkspel links laten liggen. Daarnaast is het moeilijk om te voorspellen of een wedstrijd in een gelijkspel gaat eindigen. Dat geldt ook voor de bookmakers zelf, waardoor een gelijkspel vaak een hogere quotering met zich mee kan brengen. Daarnaast wordt de waarde van de weddenschap ook positief beïnvloed door de impopulariteit van een gelijkspel.

Hoge winkans van 33%

Ga je online gokken op voetbal of live wedden? Dan zal de 1×2 weddenschap vaak de eerste wedoptie zijn die je te zien krijgt. Voor andere weddenschappen moet je vaak doorklikken naar de wedstrijd zelf. Bij de 1×2 weddenschappen die mogelijk zijn krijg je ook direct de quoteringen te zien. Vervolgens kun je eenvoudig een voorspelling maken. Door het feit dat 1×2 weddenschappen heel eenvoudig toegepast kunnen worden, kunnen ook beginnende voetbalgokkers voor deze wedoptie kiezen. Daarnaast biedt deze weddenschap een theoretische winkans van 33%, waardoor het zomaar kan zijn dat jij de juiste voorspelling hebt gemaakt.

Jezelf goed voorbereiden

Voordat je aan de slag wil gaan met 1×2 weddenschappen, is het wel belangrijk om jezelf van te voren goed voor te bereiden. Je moet jezelf namelijk eerst verdiepen in de wedstrijd, zodat je weet hoe de teams ervoor staan en wat de kansen zijn. Bekijk de voetbalstatistieken en blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent de clubs of wedstrijd. Zo kom je direct te weten wanneer een club bijvoorbeeld te maken heeft met een geblesseerde speler. Bereidt jezelf dus altijd goed voor, zodat je weet waarvan je op de hoogte moet zijn. Je kunt 1×2 weddenschappen plaatsen voorafgaand aan de wedstrijd, maar dit is ook live mogelijk. Dus terwijl je een wedstrijd aan het volgen bent blijft het mogelijk om 1×2 weddenschappen te plaatsen.

Varianten van 1×2 weddenschappen

Deze weddenschap kent meerdere varianten. Met deze varianten kun je de kans op verlies wat beperken, waardoor je het theoretisch gezien sneller tot een winst kunt schoppen. Eén van de varianten is de Draw No Bet weddenschap. Deze weddenschap kies je als je een winnaar aan wil wijzen, maar ook een gelijkspel niet uit wil sluiten. Je zet dus je geld in op de club die volgens jou gaat winnen, maar als het eindigt in gelijkspel krijg je alsnog je inzet uitbetaald. Nog een variant waarvoor je kunt kiezen, is de Dubbele Kans. Je krijgt daarbij de mogelijkheid om twee opties aan te vinden in plaats van één. Zo kun je bijvoorbeeld inzetten op een club naar keuze en ook op gelijkspel. Op die manier heb je nog meer kans om te winnen.

Beginnen met 1×2 weddenschappen

Wil je beginnen met online voetbal gokken en wil je dit doen met 1×2 weddenschappen? Dan is dat mogelijk bij verschillende bookmakers. Op onze website beleven wij meerdere bookmakers in Nederland aan. Zij beschikken over een vergunning van de Kansspelautoriteit, waardoor je hier zonder enig risico een weddenschap kunt plaatsen. Begin met wedden op voetbal met 1×2 weddenschappen en wie weet maak jij de juiste voorspelling!