SERIE A

Iedereen die fan is van Italiaans voetbal, wil geen moment de Serie A missen. Deze competitie bepaald welke clubs zich mogen richten op Europees voetbal. De Italianen hebben al meerdere keren laten zien veel in huis te hebben. Zo hebben ze al bijna dertig keer in de finale gestaan van de Champions League en ook binnen de Europa League hebben ze veel succesvolle momenten gehad. Italiaanse clubs die goed presteren binnen de Serie A, willen hun kwaliteiten laten zien binnen het Europees voetbal. Als je de Serie A volgt, kun je onder andere wedden op clubs als AC Milaan en Inter Milaan. Houdt je ogen ook zeker gericht op clubs als Napoli, AS Roma en Juventus.

Geschiedenis van Serie A

Deze competitie kent een lange geschiedenis. In seizoen 1929/1930 ging het toernooi voor het eerst van start. Dor het lange bestaan van deze competitie, zijn er al heel wat kampioenen gevormd. Maar niet alleen kent deze competitie veel hoogtepunten en mooie succesvolle momenten. De competitie heeft in de geschiedenis namelijk ook al te maken gekregen met clubs die failliet werden verklaard en ook kwam matchfixing aan het licht. Toch is het als voetballiefhebber zeker de moeite waard om bij bookmakers de Serie A in de gaten te houden, want je kunt zomaar hoge uitbetalingen ontvangen.

Geen catenaccio-speelstijl meer

In de eerste jaren van de Serie A waren de wedstrijden lang zo spannend niet als nu. Het Italiaanse voetbal staat namelijk bekend om de catenaccio-speelstijl. Deze speelstijl draait om verdediging. Het team verdedigde het doel zo goed mogelijk, zodat scoren bijna onmogelijk werd gemaakt.

Wedstrijden waar ook voetbal gokken op mogelijk was brachten daardoor weinig spanning met zich mee en dit zorgde voor weinig fans en gokkers die voor de Serie A kozen bij bookmakers. Door de jaren heen hebben de Italianen de catenaccio-speelstijl steeds verder losgelaten en begint het steeds meer op echt voetbal te lijken. De Italianen laten aanvallende moves zien, waardoor het ook veel interessanter is om bij de bookmakers voor de Serie A te kiezen.

Houdt deze clubs in de gaten

Als je van plan bent om de Serie A te volgen bij de bookmakers, is het goed om te weten welke clubs je zeker in de gaten moet houden. Binnen deze competitie is het slim om je pijlen gericht te houden op clubs als AC Milaan, Juventus, Inter Milaan en AS Roma. Maar ook Napoli mag niet gemist worden. Juventus blinkt er de laatste jaren echt uit en zeker sinds Christiano Ronaldo deel uitmaakt van het elftal. Het niveauverschil tussen de clubs is niet heel groot. Dat zorgt ervoor dat het echt alle kanten op kan gaan binnen de competitie. Bij de bookmakers vind je dan ook hoge odds terug, waardoor het al snel interessant wordt om een weddenschap te plaatsen.

38 speelrondes binnen de Serie A

Er vinden 38 speelrondes plaats binnen deze Italiaanse competitie. De competitie kent 20 deelnemende clubs en zij strijden allemaal om de titel. Niet alleen leggen de clubs hun focus op de beker of een kampioensschaal, want het liefst pakken ze de felbegeerde scudetto mee. Dit is een klein schild met daarop de Italiaanse vlag en de winnende club mag deze het gehele volgende seizoen dragen op het shirt. De Serie A start in augustus en komt meestal eind mei tot een eind. Van de 20 deelnemende clubs, zullen de laatste drie degraderen naar de Serie B. Het Europees voetbal mag worden gespeeld door de zes hoogst geëindigde clubs. Er worden vier plekken beschikbaar gesteld voor de groepsfase van de Champions League en twee plaatsen voor de groepsfase/voorronde van de Europa League. Voorspel bij de bookmakers welke teams zich hiervoor klaar mogen maken!

Landskampioenschappen en stadsderby’s

Alle deelnemende teams strijden om hetzelfde en dat is de titel en de scudetto. Al zodra de Serie A van start gaat, kan hierop worden gewed bij de bookmakers. Het is voor de bookmakers lastig in te schatten welke Italiaanse clubs de meest kansen maken. Dat zorgt ervoor dat er hoge quoteringen gehanteerd worden. Gokken op deze competitie is daardoor zeer interessant voor elke voetballiefhebber. Als je aan het begin van de competitie nog niet in wil zetten op de club die volgens jou het toernooi gaat winnen, kun je ook voor andere opties kiezen. Volg bijvoorbeeld de wekelijkse wedstrijden van de Serie A en focus jezelf op de stadsderby’s.

Wedden op de Serie A

Op deze competitie wedden bij bookmakers brengt veel mogelijkheden met zich mee. Zo kun je onder andere kiezen voor een 1×2 weddenschap, over/under weddenschap of een handicap-weddenschap. Er kan ook al in worden gezet op de mogelijke winnaar van de competitie, maar dan moet je wel ver vooruit durven kijken. Door de vele mogelijkheden en hoge odds kun jij te allen tijde een weddenschap plaatsen die bij jou past!