NATIONS LEAGUE

Teams moeten zich voorbereiden op een EK of WK en daarom is het belangrijk dat ze het onderling tegen elkaar op kunnen nemen. Oefenwedstrijden brachten weinig spanning met zich mee en leverden nagenoeg geen geld op. Daarom heeft de UEFA de Nations League opgericht. In 2014 zag deze competitie het licht.

Er wordt niet gestreden voor een landstitel, maar wel zijn er tickets te verdienen voor het grote kampioenschap. Redenen genoeg dus voor de teams om hun uiterste best te doen. Elke twee jaar vind de Nations League plaats en er doen maar liefst 55 landen mee aan deze competitie. Wedden op de Nations League? Het is allemaal mogelijk bij de bookmakers die wij op onze Online Voetbal Gokken site laten zien!

55 landen doen mee aan de Nations League

Dit toernooi kent 55 landen. Deze zijn allemaal aangesloten bij de Europese voetbalbond. Er zijn heel wat topteams te vinden binnen deze competitie voor live weddenschappen. De spannende wedstrijden vinden toch wel plaats met Duitsland, Portugal, Spanje, Frankrijk, Italië en Engeland. Maar ook Oranje laat zich graag van zijn beste kant zien.

Tussen deze 55 landen zitten ook een aantal clubs die niet zo spannend zijn om te volgen. Zo trekken landen als Andorra en Georgië niet veel kijkers. Maar wel horen ze ongetwijfeld thuis binnen de Nations League.

Omdat er zoveel landen meedoen aan deze competitie, was het voor de UEFA heel belangrijk om een duidelijke structuur te creëren. Dit hebben ze dan ook gedaan. Er wordt een landencoëfficiënt gevormd en in dit coëfficiënt worden 55 landen gerangschikt. Het rangschikken vind plaats op basis van de prestaties die de landen hebben geleverd.

De UEFA houdt de prestaties goed bij, zodat ze altijd over de meest recente gegevens en ontwikkelingen beschikken. Zo is alles up-to-date voor als de loting voor de Nations League plaats moet vinden.

Vier divisies met gelijkwaardige teams

Het is belangrijk dat er duels plaatsvinden tussen gelijkwaardige teams. Daarom worden er vier divisies opgericht bij de Nations League. In deze divisies worden de 55 landen verdeeld. Inde divisie A vind je de 16 beste landen terug. In de divisie B zijn er ook 16 landen te vinden. De divisie C heeft plaats voor de nummers 33 tot en met 48.

De overgebleven 7 landen mogen zich plaatsen in de divisie D. Bij de bookmakers wordt de meeste aandacht gericht op de divisie A, omdat hier de meest sterke landen in te vinden zijn.

Halve finale en finale bereiken

De duur van de Nations League is langer dan bij andere competities. Dit toernooi duurt namelijk anderhalf jaar. Elke twee jaar gaat er na de zomer weer een nieuw toernooi van start. In de maanden september, oktober en november vinden de groepsfases plaats. Elke divisie creëert groepen met vier teams.

Dit geldt overigens niet voor de divisie D, want deze divisie richt een groep met 4 teams en een groep met 3 teams op. In de groepsfase vinden er zes wedstrijden plaats en vervolgens wordt er een balans opgemaakt.

De vier groepswinnaars van de divisie A mag zich plaatsen voor de halve finale van de Nations League. In juni vinden de wedstrijden plaats voor de eindoverwinning. De winnaar van de Nations League wordt tien maanden na de start van het toernooi bekend gemaakt en wint de titel.

Promotie, degradatie of een ticket verdienen

Tijdens de Nations League staat er veel op het spel. Teams strijden voor promotie en willen een ticket verdienen, maar ook degradatie is niet te voorkomen. De groepswinnaars van de divisies B, C en D mogen zich opnamen voor promotie. Het team dat als laatste in de groep eindigt, zal degraderen. Maar ook wordt er gestreden voor tickets. Er kunnen tickets bemachtigd worden voor het EK. Deze worden uitgedeeld door de UEFA. Deze tickets worden uitgedeeld tijdens de play-offs. Er kunnen ook tickets voor het WK bemachtigd worden. Er is dus genoeg om voor te strijden!

Kies voor wedden op de Nations League!

Er kunnen verschillende weddenschappen geplaatst worden bij bookmakers als je de Nations League wil volgen. Er kan onder andere gekozen worden voor over/under, halftime/fulltime of handicap-weddenschappen. Het is ook een optie om te wedden op de score of het winnende team van het duel

Live wedden op voetbalwedstrijden is mogelijk, maar ook kun je al voorafgaand aan een wedstrijd een weddenschap naar keuze plaatsen. Er is dus veel mogelijk als je op de Nations League wil gaan wedden!