MLS (MAJOR LEAGUE SOCCER)

Als echte voetballiefhebber is wedden bij bookmakers zeker interessant. Het is ook zeker een goede keuze om jezelf eens te verdiepen in de MLS qua voetbal wedden. Deze competitie staat voor Major League Soccer. De club die de MLS wint, mag zich het beste voetbalteam van de Verenigde Staten en Canada noemen.

Er staat voor de clubs veel op het spel, want naast de kampioenstitel wordt er ook een plekje voor de CONCACAF Champions League verdeeld. Deze competitie bestaat uit de Eastern Conference en de Western Conference.

Er vinden mooie wedstrijden plaats waarbij de spanning niet zal ontbreken. Wedden op de MLS bij de bookmakers op het internet is dus zeker een goede keuze om te maken!

De 26 deelnemende clubs worden onderverdeeld

In de Verenigde Staten en Canada is het voor de teams vrijwel niet mogelijk om constant te reizen. De verre afstanden hebben ervoor gezorgd dat de competitie onderverdeeld wordt in twee zogenaamde Conferences. De clubs worden verdeeld onder de Eastern Conference en de Western Conference.

Elke groep heeft plek voor 13 clubs, waardoor er in totaal 26 clubs mee kunnen doen aan de MLS. In de Eastern Conference zullen elk Amerikaanse en twee Canadese clubs het tegen elkaar op moeten nemen. Houdt de clubs in de MLS goed in de gaten, want dit kan voor mooie winsten zorgen zodra jij gaat gokken op voetbal!

Reguliere fase kent 34 wedstrijden

De voetbalcompetities in Europa gaan meestal van start in augustus en in maart/april wordt uiteindelijk de winnaar bekend. Maar binnen de MLS werkt dat net even anders. Deze competitie gaat elk jaar van start in maart en komt in oktober ten einde.

Elke club speelt 34 matches in het seizoen van de MLS. Grotendeels worden de wedstrijden binnen de eigen Conference gespeeld, maar het kan ook voorkomen dat een club tegen een team uit de andere Conference moet spelen. Nadat het reguliere seizoen ten einde komt, wordt er gekeken welk team de meeste punten heeft verzameld.

De club met de meeste punten wint de eerste prijs van het MLS-seizoen, namelijk de Supporters’ Shield. Alle clubs willen deze prijs pakken, maar willen ook strijden voor de andere grote trofee. Om deze te kunnen winnen moeten ze het tweede deel van het seizoen met succes doorlopen. Na de reguliere fase van het MLS-seizoen moeten namelijk nog de play-offs worden gespeeld.

Play-offs binnen de MLS

Het team dat de Supporters’ Shield wint, mag zich ook rechtstreeks plaatsen voor de CONCACAF Champions League. Maar ook voor de play-offs wordt hard gestreden. Binnen deze competitie zijn de play-offs heel belangrijk. Zij bepalen namelijk wie er wint en wie dus het beste voetbalteam wordt van de Verenigde Staten en Canada. De play-offs worden gespeeld door de veertien hoogst geplaatste clubs.

Beide Conferences kent evenveel deelnemende clubs voor de play-offs. Het is dus als club belangrijk om hoog te eindigen. De play-offs worden gehouden in vier rondes. De winnaars van de Eastern en Western Conference stromen binnen in de tweede ronde. Na de eerste ronde van de play-offs vind de halve finale plaats en vervolgens de finale. Beide Conferences spelen een eigen finale. De winnaars van deze finales moeten vervolgens tegen elkaar spelen en strijden voor de titel én om de MLS Cup.  

Competitie kent sterke clubs

Deze competitie kent 26 deelnemende clubs en dit zijn zeer sterke spelers en steeds meer grote Nederlandse voetbalnamen ontdekken deze competitie. Binnen de MLS heeft onder andere Atlanta United prijzen gewonnen door trainer Frank de Boer. Daarnaast is ook Ron Jans naar Amerika vertrokken.

Kenneth Vermeer mocht ook deelnemen aan de MLS met de club Los Angeles FC. Daarnaast kent de competitie sterke clubs als LA Galaxy en DC United. Beide clubs hebben al meerdere keren de competitie met winst afgesloten. Daarnaast mag ook Toronto FC zeker niet vergeten worden, net als New York Red Bulls.

Begin met wedden op de MLS!

Online op voetbal gokken is mogelijk bij verschillende bookmakers. Bij de door ons geteste wedsites kun jij weddenschappen naar keuze plaatsen, waaronder ook op de MLS. Volg deze competitie op de voet en ontdek al snel welke teams er goed voor staan. Plaats weddenschappen tegen hoge odds en wie weet resulteert dit al snel in een flinke geldprijs!