LIGUE 1

Er zijn veel competities binnen de voetbalwereld te vinden waarop je kunt wedden en één daarvan is de Ligue 1. Deze competitie is voor de Fransen heel belangrijk. Elke club wil de landstitel behalen, maar ook buitenom dat is er nog veel om voor te strijden. Denk bijvoorbeeld eens aan een ticket voor de Champions League.

Als we het hebben over de Ligue 1, zal je als echte voetballiefhebber al snel aan grote clubs denken. Binnen deze competitie zien we bekende voetbalclubs voorbij komen als Olympique Marseille, AS Monaco, Olympique Lyon en Paris Saint-Germain. Het is mogelijk om bij de bookmakers de wekelijkse wedstrijden tussen deze bekende clubs te volgen. Live wedden op voetbal is mogelijk, maar ook voorafgaand aan een wedstrijd een weddenschap plaatsen behoort tot de vele opties.

Geschiedenis van Ligue 1

De Ligue 1 kent een lange geschiedenis. In seizoen 1932/1933 ging deze competitie voor het eerst van start. Dit was onder de naam National, maar dit veranderde al snel in de naam Division 1. In seizoen 2002/2003 ging de competitie verder onder de naam Ligue 1. Al meerdere clubs hebben de landstitel op zich mogen nemen in deze competitie.

Eén van de clubs die het al meerdere keren voor elkaar heeft gekregen om de Ligue 1 te winnen, is Paris Saint-Germain. Deze club beschikt over meerdere succesvolle voetballers, waar zij veel geld voor hebben betaald. Denk aan Neymar en Kylian Mbappé. De club die in het eerste seizoen 1932/1933 de competitie won, is Olympique Lillois. Vandaag de dag kennen we deze club als Lille OSC.

20 clubs en 38 speelrondes

Deze competitie bestaat uit 38 speelrondes en in totaal zijn er 20 deelnemende clubs te vinden. De speelrondes die plaatsvinden bepalen uiteindelijk wie zich de winnaar van de Ligue 1 mag noemen. Je kunt de hoogste clubs in de competitie volgen en hierop wedden, maar ook kan het interessant zijn om weddenschappen te plaatsen rondom de clubs in het onderste deel van de Ligue 1. De twee laatste elftallen zullen degraderen naar de Ligue 2.

Het elftal dat als 18e eindigt in de competitie zal de play-offs moeten spelen om promotie/degradatie. Buitenom Franse clubs mag ook AS Monaco meedoen in de Ligue 1. Al meerdere keren heeft AS Monaco laten zien veel in huis te hebben waarmee Franse clubs zonder pardon verslagen kunnen worden.

Meer dan alleen de landstitel

Binnen de Ligue 1 wordt er gestreden voor de landstitel. Het is de droom van elke club om deze titel te bemachtigen. Maar er staat nog veel meer op het spel dan alleen de landstitel. Er worden namelijk ook plekken verdeeld voor Europees voetbal. Clubs kunnen een ticket verdienen voor de groepsfase of de kwalificatierondes van de Champions League. Er kan ook een plekje bemachtigd worden voor de groepsfase van de Europa League. Voornamelijk in de laatste weken van de competitie zijn de clubs in volle strijd.

Groot verschil in uit- en thuiswedstrijden

Het valt al snel op dat de uit- en thuiswedstrijden binnen de Ligue 1 niet in balans is. Bij thuiswedstrijden zijn de Fransen duidelijk sterker dan bij uitwedstrijden. Zo heeft Paris Saint-Germain in het seizoen 2018/2019 te landstitel mogen ontvangen, met een totaal doelsaldo van 70 (150 doelpunten voor en 35 tegen). Ze wisten maar liefst 53 keer te scoren op hun thuisbasis Parc des Princes, terwijl ze bij thuiswedstrijden slechts 17 doelpunten wisten te maken. Ook bij andere clubs is hierin een groot verschil te zien.

Wedden op Ligue 1

Bij bookmakers kun je wedden op de Ligue 1. Uiteraard bepaal je zelf welke weddenschappen je plaatst. Er kan gewed worden op live wedstrijden, maar ook voorafgaand aan een wedstrijd is dit mogelijk.

Bekijk bij jouw favoriete online bookmaker welke odds er gehanteerd worden en wie weet kun jij een mooie uitbetaling ontvangen. Zet bijvoorbeeld in op de eerste doelpuntenmaker of de anytime goalscorer. Daarnaast is het ook een optie om te kiezen voor over/under weddenschappen of halftime/fulltime weddenschappen.