LA LIGA

Voetbal is wereldwijd een bekende en populaire sport, waaronder in Spanje. In Spanje is de La Liga de hoogste competitie. De La Liga staat ook wel bekend als de Primera División. Bekende Spaanse clubs doen mee aan dit toernooi en iedereen heeft hetzelfde doel: namelijk het winnen van de Gouden Schoen. Tijdens deze competitie hebben we op het veld al veel bekende voetballers gezien. Lionel Messi, Christiano Ronaldo en zelfs Johan Cruijff blijven verbonden aan de La Liga. Door de spannende wedstrijden die plaatsvinden is het al snel interessant om te gaan wedden op deze competitie. Welke weddenschap ga jij plaatsen?

Oprichting van de competitie in 1928/1929

In het seizoen 1928/1929 werd de La Liga voor het eerst gespeeld. Veel bekende clubs doen mee aan deze competitie. Zo zien we onder andere de club FC Barcelona voorbij komen, die in 1899 opgericht werd. In 1902 zag de club Real Madrid het levenslicht en ook deze club zien we deelnemen aan de La Liga. FC Barcelona wist de allereerste titel van dit toernooi te winnen. De Catalanen hebben daarna nog 25 overwinningen gemaakt. In de La Liga is Real Madrid de echte koploper als het gaat om het aantal landstitels. Zowel FC Barcelona als Real Madrid laten zien dat de La Liga door sterke teams wordt gespeeld, want beide clubs hebben al meerdere keren de Champions League gewonnen. Dit kan dan ook voor spannende wedstrijden zorgen en dat maakt wedden op voetbal zeker interessant.

Zo verloopt het seizoen

Vrijwel altijd gaat de La Liga van start half augustus en deze zal duren tot ongeveer eind mei. Dit toernooi wordt gespeeld door twintig clubs. Er vinden 38 speelrondes plaats en aan het eind van het seizoen wordt de balans opgemaakt. Er zijn geen play-offs in dit toernooi en ook is er geen kans om in de hoogste divisie te blijven. De twee beste clubs promoveren rechtstreeks van de Segunda División A naar de Primera División. Wie de laatste plaats verdiend, wordt bepaald door een strijd tussen de nummers 2 tot en met 6. De deelnemende clubs willen niets liever dan de La Liga winnen, maar ook maken zij kans om deel te mogen nemen aan Europees voetbal. Er mogen namelijk tickets worden verdeeld. Voor de Champions League zijn er 4 plekken beschikbaar en voor de Europa League worden er 3 tickets verdeeld. Ook hiervoor kun je weer weddenschappen plaatsen.

Sterke clubs in de La Liga

Er zijn heel wat sterke clubs te vinden in de La Liga die je zeker in de gaten moet houden als je wil gaan wedden op voetbal. De laatste jaren wordt de strijd om het landskampioenschap voornamelijk gestreden door de teams FC Barcelona en Real Madrid. Beide clubs hebben sterke spelers op het veld staan en dat zorgt voor indrukwekkende wedstrijden. De teams zijn erg aan elkaar gewaagd en dit kan voor interessante weddenschappen zorgen bij de bookmakers. Niet alleen deze twee clubs weten het ver te schoppen in de La Liga. Clubs als Valencia en Sevilla FC zijn namelijk ook grote namen binnen dit toernooi. Laat jouw voorspellingen weer achter bij de bookmakers, en wie weet zit jij een heel eind in de goede richting!

De winnaar ontvangt de Gouden Schoen

Tijdens de La Liga wordt er ook gekeken naar de voetballer die de meeste doelpunten heeft gemaakt. De voetballer die het meest gescoord heeft, wint de Bota de Oro, oftewel de Gouden Schoen. Bij bookmakers kun jij al voorspellen welke speler de Gouden Schoen in ontvangst mag nemen. Misschien is het wel Lionel Messi of Christiano Ronaldo die hem mee naar huis mag nemen, maar ook voetballers als Thierry Henry en Luis Suárez maken hier goed kans op. Voorspel het zelf bij de bookmakers!

Wedden op de La Liga

Je kunt bij verschillende bookmakers wedden op voetbal en ook de La Liga kan als competitie worden gekozen. Plaats weddenschappen naar keuze en wie weet levert het jou mooie prijzen op door de hoge quoteringen die de bookmakers in Nederland te bieden hebben. Voorspel welk team de La Liga gaat winnen, wie de Gouden Schoen mee naar huis mag nemen of plaats weddenschappen op losse wedstrijden die plaatsvinden. Zoek voor jou de beste bookmaker in Nederland op en val in de prijzen!