KNVB BEKER

Binnen de Nederlandse competitie is de landstitel het hoogst haalbare. Maar naast het winnen van de landstitel, hebben de clubs ook als doel om de KNVB Beker mee naar huis te nemen. Het liefst wil elk team zowel de landstitel als de KNVB Beker naar binnen slepen. Dat is namelijk de meest perfecte manier om het seizoen af te sluiten. Maar niet alleen voor de clubs is de KNVB Beker interessant, want ook jij als gokker kan hier mooie prijzen mee winnen. Door te wedden op voetbal bij de bookmakers in Nederland kun jij mooie uitbetalingen ontvangen. Voorspel wat er gaat gebeuren en kies voor de beste quoteringen!

Oudste voetbaltoernooi van Nederland

De KNVB Beker is ouder dan de hoogste voetbaldivisie van ons land. Het landskampioenschap werd voor het eerst gespeeld in het seizoen 1956/1957, maar de KNVB Beker ging al in 1898/1899 van start. Daarmee is het dan ook het oudste voetbaltoernooi van Nederland. De FA Cup in Engeland was de inspiratiebron voor de KNVB Beker, maar toch duurde het even voordat de ideeën voor een Nederlandse variant tot een succesvol toernooi leidde.

In 1894 kon de competitie voor het eerst van start gaan, maar een groot succes was het nog niet door slechts twee deelnemers. Uiteindelijk is het toch gelukt om een succesvol bekertoernooi op te richten en dit heeft al voor veel mooie winnaars gezorgd. Wel is de naam van het toernooi al een aantal keer veranderd. Het begon als de Holdertbeker en veranderde in de NVB-Beker, waarna het ook nog de namen Amstel cup en de Gatorade Cup heeft gekregen. Sinds de Tweede Wereldoorlog is de naam veranderd naar de KNVB Beker, zoals we hem vandaag de dag nog steeds kennen.

Profclubs en amateurteams

Er doen verschillende teams mee aan de KNVB Beker. Zo mogen zowel profclubs als amateurteams meedoen. Er doen dus teams van verschillende niveaus mee en dit kan voor interessante wedstrijden zorgen. Clubs uit de Eredivisie, Eerste Divisie, Tweede Divisie en Derde Divisie mogen meedoen aan de KNVB Beker. Daarnaast is er ook plaats voor de beste amateurteams van de regionale district bekers. Het is voor de amateurclubs niet makkelijk om het hoofdtoernooi te bereiken, maar niets is onmogelijk en het kan alle kanten op gaan. Houdt daardoor de KNVB Beker goed in de gaten en kies voor de beste weddenschappen bij de bookmakers. Zo kan het ook voor jou mooie winsten opleveren!

Zes wedstrijden voor KNVB Beker

De amateurteams die mee willen doen aan de KNVB Beker, moeten eerst de kwalificatieronden door zien te komen. Er mogen uiteindelijk 27 winnaars doorgaan naar het hoofdtoernooi en ook de profclubs zijn daar al aangekomen. Vanaf dat moment wordt er gespeeld met het knock-out systeem. Teams hebben maar één kans om verder te kopen. Bij verlies is het direct klaar en kunnen ze geen nieuw plekje meer veroveren. Dit kan dan ook voor veel spannende en gewaagde duels zorgen, wat wedden op de KNVB Beker uiterst interessant maakt voor jou als gokker.

Het hoofdtoernooi bestaat uit zes wedstrijden. De club die de KNVB Beker wil winnen, moet dus deze zes wedstrijden zien te winnen van de tegenstander. Eerst vind de eerste ronde plaats, daarna de tweede ronde en dan de achtste finale. Daarna wordt de kwartfinale gespeeld en de halve finale. Uiteindelijk wordt er bekend welke clubs de finale mogen spelen. Tijdens de finale wordt er in de Rotterdamse Kuip gestreden voor de KNVB Beker.

Wat wint de winnaar van het toernooi?

Wie dit toernooit wint, mag de KNVB Beker mee naar huis nemen. Maar dat is nog niet alles wat er te alen valt. Bekende Nederlandse clubs als Ajax, Feyenoord en PSV hebben de beker al weten te winnen. Maar ook kleinere clubs maken kans. Zo hebben AZ, PEC Zwolle en FC Groningen ook al eens met de KNVB Beker in hun handen gestaan. Naast de titel mag de winnende club ook een trofee meenemen, die bekend staat oom zijn veelzeggende naam ‘Dennenappel’. Daarnaast bemachtigd de winnaar van de KNVB Beker direct een plekje in de derde voorronde van de Europa League. Er valt dus veel te halen voor de deelnemende clubs!

Wedden op de KNVB Beker

Als echte liefhebber van voetbal wil je zeker de weddenschappen op de KNVB Beker niet missen. De spannende en zenuwslopende wedstrijden kunnen voor bijzondere wendingen zorgen. Dit maakt het voor jou als gokker al direct interessant. Bij de bookmakers in Nederland kun je verschillende weddenschappen plaatsen. Je kunt al voorspellen welke club de KNVB Beker gaat winnen, maar ook live wedden is mogelijk. Volg de wedstrijden op de voet en win hoge prijzen met de beste odds!