JUPILER PRO LEAGUE

Onze zuiderburen kennen ook een voetbalcompetitie, namelijk de Jupiler Pro League. Eigenlijk is dat de sponsornaam van het toernooi, want de officiële naam is de Eerste Klasse A. In de Jupiler Pro League komen bekende clubs van België voorbij. Denk aan clubs als Standard Luik en Club Brugge. Ben je een echte liefhebber van voetbal? Dan is het zeker de moeite waard om de Jupiler Pro League te volgen. Bekijk welke clubs kans maken op de Belgische Beker en voorspel bij de bookmakers de uitkomsten van de wedstrijden!

Het begon in 1895/1896

In Europa bestaan er veel competities en de Jupiler Pro League is één van de oudste toernooien die er bestaan. Deze competitie ging voor het eerst van start in 1895/1896. Al vanaf dat jaar strijden onze zuiderburen voor het Belgische kampioenschap. Dit kan zorgen voor spannende wedstrijden, want veel clubs zijn aan elkaar gewaagd. In de Jupiler Pro League komen we veel bekende en grote clubs tegen. Denk aan KRC Genk, Club Brugge, RSC Anderlecht, Standard Luik en KAA Gent. Deze clubs hebben de afgelopen jaren het Belgische kampioenschap weten te winnen. Dat deze clubs goed zijn in wat ze doen, is duidelijk. Een deel van deze clubs mogen namelijk ook deelnemen aan de Champions League en de Europa League.

Zo verloopt de Jupiler Pro League

De Belgen pakken de voetbalcompetitie iets anders aan dan de rest van Europa. Er doen zestien clubs mee aan de Jupiler Pro League. Tegen elke tegenstander wordt er een uit- en thuiswedstrijd gespeeld. Er vinden 30 speelrondes plaats, maar daarna wordt nog niet de kampioen gehuldigd. In België wordt de competitie namelijk in tweeën gesplitst. Als de 30 wedstrijden gespeeld zijn, wordt er een balans opgemaakt. De play-off 1 wordt gespeeld door de nummer 1 tot en met 6 en de nummers 7 tot en met 15 mogen de play-off 2 spelen. tijdens deze play-offs valt er veel te winnen, maar ook te verliezen.

Er zijn 10 extra wedstrijden die gespeeld moeten worden en daarmee kunnen tot 30 punten mee verdiend worden. Het worden spannende wedstrijden, want alleen de topclubs blijven vaak nog over. Wie na de kampioenschapsronde de meeste punten heeft, wint de Jupiler Pro League. Daarnaast wordt de winnaar ook beloond met een ticket voor de groepsfase van de Champions League. De club die de play-off 2 wint, mag door naar de derde kwalificatieronde van de Europa League. Omdat het tijdens de Jupiler Pro League alle kanten op kan gaan, valt er veel te wedden. Door de vele weddenschappen die geplaatst kunnen worden bij de bookmakers zal het voor elke voetballiefhebber interessant worden!

Wedden op de Jupiler Pro League

Bij bookmakers kun je verschillende weddenschappen rondom de Jupiler Pro League. Voorspel met voetbal gokken wat er gaat gebeuren en wie weet levert dit al snel een mooie winst op. Er kunnen meerdere weddenschappen geplaatst worden en dit kan tegen hoge quoteringen bij de bookmakers in Nederland. Bekende wedopties als over/under, 1×2, even/oneven en ga zo maar door kunnen bookmakers aanbieden. Volg de Jupiler Pro League op de voet en houdt de wekelijkse competitiewedstrijden goed in de gaten voor het plaatsen van de beste weddenschappen!