FA CUP

De voetballanden uit Europa hebben bijna allemaal hun eigen nationale bekertoernooi. Deze worden niet allemaal op de voet gevolgd, maar wel springen er een aantal uit die door geen enkele voetballiefhebber gemist worden. Eén van de toernooien die vast en zeker door elke voetbalfan gevolgd wordt, is de FA Cup. Dit is de Engelse Beker en behoort tot de meest aansprekende bekertoernooien van het Europese continent. Dat heeft ook te maken met de topclubs die meedoen aan de FA Cup. Clubs als Manchester City, Arsenal, Chelsea, Manchester United en Liverpool doen mee aan dit spannende toernooi. Elke club heeft als doel om de Engelse Beker te winnen. Omdat de FA Cup zo bekend is en door elke voetbalfan wordt gevolgd, bieden bookmakers de mogelijkheid om hierop te wedden. Wedden op de FA Cup kan jou heel wat winst opleveren, dus laat je voorspelling zeker achter!

Meest oude voetbalcompetitie ter wereld

Zowel binnen als buiten Europa vinden er veel voetbalcompetities plaats, maar de FA Cup is het oudste toernooi ter wereld. Het eerste toernooi van de FA Cup vond plaats op 11 november 1871. In die tijd werden er 15 clubs uitgenodigd om te komen spelen. Er werden toen 13 wedstrijden gespeeld en in de laatste wedstrijd werd er duidelijk gemaakt welke club de winnaar was van de FA Cup. De club Wanderers FC heeft dit eerste toernooi gewonnen en mocht de Engelse Beker mee naar huis nemen. Naast deze club strijden er tegenwoordig veel andere teams voor de titel en dit kan voor spectaculaire en gewaagde wedstrijden zorgen. Het is dan ook zeker de moeite waard om hierop te wedden, want je kunt tegen hoge quoteringen weddenschappen plaatsen op de FA Cup.

De groep van de FA Cup

In 1871 werd het eerste toernooi gespeeld van de FA Cup en in die tijd ging het toernooi van start met 15 clubs. Door de jaren heen is het aantal deelnemende clubs flink gestegen. Tegenwoordig doen er namelijk maar liefst 750 clubs mee aan de FA Cup. Elk voetbalteam dat in Engeland speelt, mag meedoen aan dit toernooi. Hierbij maakt het niet uit of de club uit de Premier League, Football League of National League System komt, want iedereen maakt kans. De 750 clubs die meedoen strijden allemaal om hetzelfde en dat is de Engelse Beker!

Het verloop van de FA Cup

Omdat er zoveel clubs meedoen aan de FA Cup, heeft elke club één kans om een ronde verder te komen. Verliest een club een wedstrijd? Dan ligt deze er direct uit en maken ze geen kans meer om verder te komen. Al vanaf het begin van de FA Cup wordt er vastgehouden aan een knock-out systeem. Altijd start het toernooi in augustus, maar de echte strijd om de Engelse Beker vindt plaats in november. Op dat moment beginnen ook de profclubs van Engeland aan dit toernooi deel te nemen. Voor de echte voetbalfans is het vanaf dan ook het meest interessant om bij bookmakers weddenschappen te plaatsen.

Vanaf januari stromen clubs als Manchester City en Liverpool binnen om hun bekerwedstrijden te spelen. Dit is de derde ronde van het toernooi. De clubs die de Engelse Beker mee naar huis willen nemen, hebben maar één taak en dat is het winnen van zes wedstrijden. Er mag niet verloren worden, want dan ligt de club er direct uit. Om bij de grote finale uit te komen moeten eerst de derde, vier en vijfde speelrondes gespeeld worden. Uiteindelijk strijden de clubs verder in de kwartfinales en halve finales, om vervolgens de grote finale te mogen spelen.

Wedden op dit spannende toernooi

Je kunt bij bookmakers verschillende weddenschappen plaatsen voor de FA Cup. Voorspel met voetbal wedden wie het toernooi gaat winnen, wat de eindstand van een losse wedstrijd gaat worden of welke speler het meest aantal doelpunten gaat maken. Plaats weddenschappen naar keuze en wie weet val ook jij in de prijzen. Kies voor een weddenschap met veel kansen, maar houdt ook de odds in de gaten. Dit houdt wedden op de FA Cup al snel spannend voor elke voetballiefhebber!