EREDIVISIE

In veel landen in voetbal een zeer populaire sport en daardoor kun je al snel de grens overgaan om een wedstrijd te bekijken. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. In Nederland is voetbal ook een ondenkbare sport en daardoor is voor de Nederlanders de Eredivisie heel belangrijk.

De Eredivisie is de meest prestigieuze competitie om op te voetbal gokken in Nederland. Het team dat de Eredivisie wint, mag de landstitel op zich nemen en zal de kampioensschaal mogen ontvangen. Daarnaast krijgen ze ook een uitgebreide huldiging in hun eigen stad. Van begin tot het eind is de Eredivisie spannend om te volgen. Er vinden spannende en gewaagde duels plaats en alles is mogelijk. Wedden op de Eredivisie is dan ook erg populair onder de liefhebbers van Nederlands voetbal!

De geschiedenis van de Eredivisie

Voetbal is al heel lang een populaire sport in Nederland. De eerste keer dat er gespeeld werd voor het Nederlands kampioenschap, was in 1898. In dat jaar was het Rotterdamse Concordia de club die als eerst landskampioen van Nederland werd. Dit begon allemaal als een amateurcompetitie, maar midden de jaren 50 van de vorige eeuw kwam daar verandering in. De KNVB werd opgericht en betaald voetbal werd geïntroduceerd.

De professionele status vroeg ook om een nieuwe naam. Daarom spreken we sinds 1956/1957 van de Eredivisie. Ajax mocht zich als eerst de Eredivisie-kampioen noemen. PSV en Feyenoord wisten al snel te volgen. Deze drie clubs zijn dan ook één van de grootste namen binnen de Eredivisie.

Strijden om titel en extra ster

De KNVB is de grote naam achter het kampioenschap en heeft dan ook als doel om achttien beste clubs van Nederland samen te brengen in één competitie. Het is belangrijk dat de clubs goed blijven presteren, want anders kunnen ze van de Eredivisie degraderen naar de Eerste Divisie. Maar ook teams uit de Eerste Divisie kunnen in de Eredivisie terechtkomen.

Via de play-offs kunnen de beste teams van de Eerste Divisie doorstromen naar de Eredivisie. Zij strijden dan mee voor het landskampioenschap. De achttien clubs die elk seizoen meedoen aan de Eredivisie, maken kans op de hoofdtitel. Maar de meeste landtitels zijn veroverd door Ajax, PSV en Feyenoord.

Clubs die met enige regelmaat het kampioenschap weten te winnen, krijgen daar sinds een aantal jaar een extra beloning voor. Dit is niet in de vorm van extra prijzengeld of een mooie beker, maar een ster op het voetbalshirt. Per tien gewonnen kampioenschappen valt er één ster te verdienen. Ajax heeft inmiddels al 3 sterren op de shirts staan. Bij PSV zijn dit 2 sterren en bij Feyenoord is dit één ster. Clubs als AZ en FC Twenten hebben nog geen enkele ster weten te bemachtigen.

Tickets voor Europa en Champions League

De club die de Eredivisie wint, mag zich landskampioen noemen. Toch is dat nog niet alles wat er te verdienen valt. Er worden namelijk ook tickets uitgereikt voor de Europa League of Champions League. Sommige clubs krijgen, op basis van hun plek op de ranglijst, al direct een ticket toegekend.

De rest van de tickets wordt verdeeld onder de winnaars van de extra wedstrijden die plaats zullen vinden. Als deze extra wedstrijden worden gespeeld, is het uiterst spannend om een weddenschap te plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld wedden op losse wedstrijden, maar ook kun je inzetten op de clubs die volgens jou in de Eredivisie blijven zitten.

Er zijn 34 speelrondes

In totaal vinden er 34 speelrondes plaats in de Eredivisie. Er zijn zeventien tegenstanders en elk daarvan speelt een uit- en thuiswedstrijd. Rond de kerstperiode is er een winterstop, maar binnen een maand gaat de competitie weer verder. Het wordt dan ook direct spannend, omdat de Eredivisie dan bijna ten einde komt.

De sterkste clubs blijven over en dit zorgt voor spannende duels met teams die aan elkaar gewaagd zijn. Er wordt door de sterkste clubs gespeeld voor het landskampioenschap, maar ook voor een plekje in de Champions League of Europa League. Er valt dus heel wat te behalen voor de deelnemende teams.

Wedden op de Eredivisie bij bookmakers

Voor elke voetballiefhebber is de spanning om te strijden zodra de Eredivisie plaatsvindt. De clubs die meedoen kunnen de landstitel veroveren, maar mogen zich ook kwalificeren voor de Europa League of de Champions League. Voor gokkers is het dan ook ontzettend interessant om de Eredivisie te volgen bij de bookmakers.

Er kunnen verschillende weddenschappen worden geplaatst, waaronder een weddenschap op het winnende team of wie gedegradeerd wordt naar de Eerste Divisie of juist wel een plekje in de Eredivisie weet te behouden. Kijk goed naar de quoteringen bij de bookmakers en schat je kansen goed in. Zo kun je al snel een hoge winst ontvangen!