EK VOETBAL

Elke vier jaar vind het EK voetbal plaats en zit een groot deel van Nederland voor de buis gekluisterd. Het EK voetbal wordt door de echte voetbalfans op de voet gevolgd en ook gokkers zien hierin veel kansen. Wedden op voetbal is dan ook razend populair zodra het EK voetbal van start gaat.

Europese landen mogen strijden om de titel Europees kampioen. In totaal doen er 24 landen mee aan het EK voetbal en welk land er uiteindelijk gaat winnen kun jij tegen mooie quoteringen op voetbal gokken online en dus voorspellen bij bookmakers. Je kunt direct inzetten op het land dat volgens jou gaat winnen, maar ook kun je per wedstrijd weddenschappen plaatsen op de eindstand of het winnende team. Het EK voetbal is zeer interessant om te spelen en kan ook voor verrassende wendingen zorgen!

Geschiedenis van het EK

Sinds 1960 wordt het EK voetbal georganiseerd. Het Europees kampioenschap is het paradepaardje van de UEFA. Al sinds het EK voetbal van start ging houdt de UEFA streng toezicht op het toernooi en de vele kwalificatiewedstrijden die van te voren plaatsvinden. In 1927 waren er al wensen voor het EK voetbal, maar deze werden pas ruim 30 jaar later gerealiseerd. Sinds 1960 vind het EK voetbal om de vier jaar plaats.

Kampioenen en winnaars EK

Tijdens het EK voetbal zijn er al veel landen kampioen geworden en hebben er al veel verrassende wendingen plaatsgevonden. Zo heeft zelfs Denemarken in 1992 het EK voetbal gewonnen, tegen ieders verwachting in. Veel voetballers uit Denemarken moesten terugkomen van vakantie om in te vallen voor Joegoslavië, dat door de oorlog was verscheurd.

Zonder enige voorbereiding begon Denemarken aan het EK voetbal en niemand verwachtte dat zij het kampioenschap gingen winnen. In 2004 was het Griekenland die er met de titel vandoor ging. Dit had ook vrijwel niemand aan zien komen. Wie toen in had gezet op Griekenland als winnaar, heeft uitbetalingen ontvangen met hoge quoteringen. Wie nu nog in durft te zetten op Griekenland als winnaar van het EK voetbal heeft veel lef. Want of zij nu weer sterke teams als Frankrijk, Tsjechië en zelfs Portugal kunnen verslaan, is een grote gok.

Kwalificatiewedstrijden en groepsfase

De elftallen die meedoen aan het EK voetbal, hebben eerst een zware weg af moeten leggen. Er zijn in totaal 55 landen aangesloten bij de UEFA en zij moeten zich eerst zien te kwalificeren om mee te mogen doen. Dit zijn zeer belangrijke wedstrijden, want zij bepalen of een land wel of niet mee mag doen aan het EK voetbal. Bookmakers volgen het EK voetbal vanaf het begin tot het eind, dus ook kun je al weddenschappen plaatsen en bij een casino gokken zodra de kwalificatierondes plaatsvinden. Een maand lang staat Europa in het teken van het voetbalkampioenschap en dat betekend dat je een maand lang bij bookmakers weddenschappen kan plaatsen rondom het EK voetbal.

Het EK voetbal begint met 24 landen en na de groepsfase zijn er hier nog 16 van over. Zij moeten zich klaarmaken voor de knock-out fase. In deze fase zijn de wedstrijden heel belangrijk. Verlies een team een wedstrijd? Dan liggen ze direct uit het Europees kampioenschap. Na de knock-out fase wordt er plaats gemaakt voor de achtste finales, kwartfinales en halve finales. Uiteindelijk wordt de finale gespeeld en wordt er duidelijk welk team zich Europees kampioen mag noemen.

Wedden op het EK voetbal

Je kunt het EK voetbal op de voet volgen bij bookmakers. Gedurende het EK voetbal kun je weddenschappen naar keuze plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor een even/oneven weddenschap of zet in op het door jou verwachtte aantal doelpunten. Je kunt ook de eindstand voorspellen of inzetten op het team dat volgens jou gaat winnen. Negatieve weddenschappen, zoals rode kaarten, mogen niet worden geplaatst. Je kunt wedden op het EK voetbal bij verschillende bookmakers in Nederland met een geldige vergunning van de KSA!