EERSTE DIVISIE (KEUKEN KAMPIOEN DIVISIE)

Voetbal is in Nederland een zeer populaire sport en er worden hier dan ook veel competities in gehouden. Eén van de Nederlandse competities in voetbal is de Eerste Divisie, dat ook wel bekend staat als de Keuken Kampioen Divisie. In de Eerste Divisie komen we niet het eerste elftal tegen van topclubs als PSV, Ajax of AZ, maar wel komen we namen tegen als TOP Oss en FC Den Bosch. Welke club lukt het om uiteindelijk de Eerste Divisie kampioen te worden?

Voorspel het met gokken op voetbal bij bookmakers op het internet en wie weet val jij hiermee in de prijzen. Wedden op voetbal is ontzettend spannend en daarom wil je ook zeker de Eerste Divisie niet missen!

Competitie tussen jongerenteams en oudgedienden

Na de oprichting van de Eredivisie, zagen ook de Eerste Divisie en Tweede Divisie het levenslicht. De Tweede Divisie wordt niet meer gespeeld door profclubs, maar de Eerste Divisie is voor betaald voetbal een belangrijk opstapje naar uiteindelijk het allerhoogste niveau. Er is in de Eerste Divisie een mooie mengelmoes te vinden van beloften teams/tweede elftallen, oudgedienden uit de Eredivisie en ook kom je clubs tegen die het juiste niveau hebben in de op een na hoogste voetbalcompetitie in Nederland.

Door de jaren heen is het aantal deelnemers aan de Eerste Divisie wel eens veranderd, maar sinds seizoen 2016/2017 wordt de competitie gespeeld door 20 clubs. Alle clubs die meedoen hopen de titel te veroveren, maar niet iedereen kan zich promoveren. Tweede elftallen kunnen zich namelijk niet promoveren voor de Eredivisie.

Vier periodes in Eerste Divisie

De Eerste Divisie wordt door twintig clubs gespeeld. Elke tegenstander moet een uit- en thuiswedstrijd spelen. De reguliere competitie is na 38 wedstrijden voorbij en daarna volgt er een belangrijke balans. De kampioen van de Eerste Divisie wordt direct gepromoveerd naar de Eredivisie. Dat geldt ook voor de club die als tweede eindigt in de Eerste Divisie. Dat is ingevoerd vanaf het seizoen 2019/2020.

De nummer twee hoeft dus geen play-offs meer te spelen. Overige clubs kunnen nog instromen voor de hoogste competitie van het Nederlands voetbal, maar eerst zullen zij de nacompetitie moeten spelen. Deze bestaat uit vier periodes en elke periode levert een kampioen op. De kampioenen van de vier periodes plaatsen zich automatisch voor de nacompetitie. Dit is samen met de vier hoogst geplaatste elftallen zonder periodetitel en twee clubs uit de Eredivisie.

Teams die de Eerste Divisie mogen spelen

Welk teams we terugzien in de Eerste Divisie, kan per seizoen verschillen. Sommige teams weten zich te promoveren voor de Eredivisie, waarna ze later weer gedegradeerd worden. Eén van de clubs die al vaker in de Eerste Divisie terecht komt en ook al een paar seizoenen mee heeft gedaan aan de Eredivisie, is De Graafschap. Maar ook clubs als Sparta, Go Ahead Angels, FC Eindhoven, Telstar en FC Volendam zijn clubs met succes.

Wedstrijden worden gespeeld tegen de tweede elftallen. Voor dit soort beloften teams is er veel plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Ajax 2, Jong PSV, Jong AZ en Jong Utrecht zien we elk seizoen terug bij de Eerste Divisie. Doorstromen naar de Eredivisie zit er alleen niet in bij deze teams. De KNVB heeft namelijk als regel dat tweede elftallen zich niet kunnen promoveren voor de Eredivisie.

Wedden op de Eerste Divisie hele jaar door mogelijk

Het hele jaar door kan er worden gewed op de Eerste Divisie. In de loopt van augustus gaat de competitie van start en meestal komt deze ten einde in de maand april. Dit is de reguliere competitie en daarnaast heb je in mei de belangrijke play-offs. Het hele jaar door gebeurd er van alles rondom de Eerste Divisie en daarom is het mogelijk om het hele jaar door weddenschappen te plaatsen.

Volg de belangrijke wekelijkse competitiewedstrijden en voorspel wie er kampioen gaat worden. aan het eind van het voetbalseizoen kun je jezelf verdiepen in de play-offs. Via de play-offs mogen nog twee teams van de Eerste Divisie zich promoveren naar de Eredivisie. Houdt de Eerste Divisie goed in de gaten, laat jouw voorspellingen achter en sleep hoge uitbetalingen naar binnen!