COPA DEL REY

Real Madrid, Atlético Madrid en FC Barcelona zijn grote clubs die we altijd terugzien tijdens het voetbalseizoen in Europa. De clubs spelen mee voor de Champions League, maar nemen ook deel aan de La Liga. Daarnaast strijden ze ook om de beker van de Copa del Rey. Deze competitie heeft al veel clubs van bekers voorzien en er hebben al veel mooie wedstrijden plaatsvonden. De Copa del Rey, ook wel de Spaanse Beker genoemd, is spannend om te volgen voor elke liefhebber van voetbal gokken. Het is dan ook zeker de moeite waard om weddenschappen te plaatsen op Copa del Rey!

Geschiedenis van Copa del Rey

De Copa del Rey zoals wij hem kennen, heeft door de jaren heen al heel wat naamtransformaties doorgemaakt. In het jaar 1902 vond het eerste voetbaltoernooi plaats. Dit is ook het jaar waarin koning Alfonso XIII werd gekroond. In de Spaanse geschiedenis is dat een heel belangrijk moment. Als eerbetoon werd het bekertoernooi ‘Copa de La Coronación genoemd, wat letterlijk ‘Beker van de Koning’ betekend.

Van 1903 tot 1931 werd het de ‘beker van de Koning’ genoemd, maar daarna werd de naam van het veranderd naar ‘het toernooi van de President van de Republiek’. Het toernooi werd onder deze naam gespeeld van 1932 tot 1937. In de jaren 1938 tot 1975 was de naam ‘Beker van Zijne Excellentie de Generaal’. Generaal Franco stierf en daardoor werd het Spaanse bekertoernooi weer koninklijk. Vanaf het seizoen 1976/1977 werd de naam veranderd naar Copa del Rey, zoals we hem vandaag de dag nog steeds kennen.

Sterke teams in Copa del Rey

Carlos Padrós kwam met het idee om het voetbaltoernooi te organiseren ter ere van de kroning van Alfonso XIII. Daarnaast heeft hij ook in datzelfde jaar Real Madrid opgericht. Tijdens de toernooien van Copa del Rey hebben er al veel sterke teams gewonnen en ook Real Madrid is al eens in de prijzen gevallen. Toch is het niet elk jaar een gunstige uitkomst voor deze club. Real Madrid heeft de meeste bekerfinales van Copa del Rey mogen spelen, maar heeft daarvan meer dan de helft verloren. FC Barcelona en Athletic Bilbao hebben het beter gedaan. Zij hebben de meeste overwinningen op hun naam staan.

Spanje kent veel sterke voetbalclubs, waardoor het zeker de moeite waard is om te wedden op de Copa del Rey. Al veel grote voetbalsterren hebben mee mogen doen aan de Copa del Rey. Daaronder vallen onder andere Lionel Messi, Johan Cruijff, Antoine Griesmann en Andrés Iniesta. Dit zorgt dan ook al snel voor mooie en spannende wedstrijden, die je bij de bookmakers zeker niet wil missen om op te wedden.

Teams die deel mogen nemen

Voordat de finale van de Copa del Rey plaatsvindt, zijn er al veel wedstrijden gespeeld. Elk jaar gaat de Copa del Rey van start aan het einde van augustus / het begin van september. In mei is uiteindelijk de finale te zien en wordt er bekend welke club de beker mee naar huis mag nemen. De topclubs die meedoen aan Copa del Rey, doen minder lang mee aan het toernooi. Sinds 2005 hoeven de clubs die in de Champions League of Europa League spelen, zich pas in de achtste finales te melden voor de bekerwedstrijden van de Copa del Rey. De tweede helft van het bekertoernooi wordt dan ook al snel interessant voor elke liefhebber van voetbal. In de tweede helft stromen namelijk alle grote voetbalclubs uit Spanje in, waardoor er spannende en indrukwekkende duels plaatsvinden.

De grote namen uit het Spaanse voetbal hoeven dus niet direct mee te doen aan de bekerwedstrijden. Dit geldt wel voor de clubs met een lager niveau. Hoe lager het niveau in de competitie, hoe eerder de clubs mee moeten doen aan het bekertoernooi. Er vinden altijd voorrondes plaats zodra de Copa del Rey van start gaat. De knock-out fase vind plaats in de tweede fase van het toernooi en dat is ook het moment dat de clubs uit de La Liga instromen. Vanaf de achtste finales komen daar ook de topclubs bij. Via de bookmakers op het internet kun je de Copa del Rey op de voet volgen en zie je direct welke teams nog kans maken op de titel.

Wedden op wedstrijden in de Copa del Rey

Bij bookmakers kun je we wedstrijden van de Copa del Rey volgen en ondertussen kun je weddenschappen naar keuze plaatsen. Je kunt onder andere de eindstand voorspellen of misschien durf jij wel in te zetten op het team dat volgens jou gaat winnen. De spanning zal geen moment ontbreken, want de indrukwekkende duels kunnen voor bijzondere wendingen zorgen. Bij elke nieuwe ronde zal je weer verschillende weddenschappen kunnen plaatsen. Laat jouw voorspellingen achter bij één van de betrouwbare bookmakers of een casino gokken in Nederland en wie weet levert het jou een flinke uitbetaling op!