CONCACAF GOLD CUP

Tussen alle belangrijke toernooien die plaatsvinden hoort ook zeker CONCACAF Gold Cup thuis. Dit toernooi vind elke twee jaar plaats. Er wordt voor de titel gestreden door landenteams uit Noord-Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied. De Gold Cup kan worden vergeleken met het Europees Kampioenschap. Het team dat het beste is van alle landen die aangesloten zijn bij voetbalbond CONCACAF, wint de Gold Cup.

Als je de CONCACAF Gold Cup volgt zal je allerlei landen te zien krijgen. Landen als de Verenigde Staten, Mexico, Canada, Panama, Jamaica en Costa Rica strijden tegen elkaar om de hoofdtitel. De landen van CONCACAF hebben misschien niet dezelfde hoogwaardige kwaliteiten als de landen die meedoen aan de UEFA, maar wel is het zeker de moeite waard om het te volgen. Als je kiest voor online gokken op voetbal kun je de CONCACAF Gold Cup op de voet volgen en kijken welke clubs de meeste kansen maken voor de Gold Cup.

Al jarenlang wordt er gestreden voor de Gold Cup

Sinds 1991 bestaat de CONCACAF Gold Cup, maar ook de jaren daarvoor werden er al toernooien georganiseerd waarin landen van de CONCACAF het tegen elkaar op konden nemen. Voor 1991 werd dit het CONCACAF Championship genoemd. In 1961 ging dit toernooi van start en 30 jaar later maakte het plaats voor de CONCACAF Gold Cup. Niet alleen de naam van het toernooi werd veranderd, want ook werden er een aantal dingen aangepast. Zo werd de opzet anders en in plaats van om de vier jaar werd het toernooi om de twee jaar gespeeld. In alle oneven jaren kun je de CONCACAF Gold Cup volgen.

De voetbalbond CONCACAF bestaat uit ongeveer 40 leden en een groot deel daarvan komt uit het Caribisch gebied. Aruba, Curaçao, Cuba, Jamaica, Haïti, Puerto Rico en Suriname zijn voorbeelden van landen die lid zijn van de CONCACAF. Ondanks dat er veel landen uit het Caribisch gebied meedoen, zijn ze toch niet de sterkste van het toernooi. Noord-Amerika is een sterke tegenstander in de CONCACAF Gold Cup. De Verenigde Staten, Canada en Mexico zijn landen die veel succes weten te creëren. Costa Rica, Panama en Nicaragua zijn landen die tot Centraal-Amerika behoren.

Amerika en Mexico belangrijke landen

In de CONCACAF Gold Cup zijn de Verenigde Staten en Mexico belangrijke landen. Zij weten veel overwinningen op hun naam bij te schrijven. Daarnaast staan zij ook bovenaan de lijst met gastlanden en kampioenen. De Verenigde Staten is sinds 1991 altijd gastland geweest. Een enkele keer werden zij aangevuld door één of meerdere andere landen. Het Amerikaanse elftal doet het tijdens de CONCACAF Gold Cup erg goed en ook geldt dat voor Mexico. De Mexicanen hebben van de tien finales die zij gespeeld hebben maar liefst 9 titels weten te pakken. Door de Amerikanen werden er zes finales gewonnen, maar ook zes finales verloren.

Zestien landen in hoofdtoernooi

Sinds 2019 zien we zestien landen strijden om de Gold Cup, waarvan de Verenigde Staten en Mexico de absolute koplopers zijn. Voor 2019 waren het 12 landen die mee mochten doen voor de Gold Cup. De landen die mee mogen doen aan de CONCACAF Gold Cup, zijn aangesloten bij de voetbalbond CONCACAF. In het verleden werd er wel eens een gastteam uitgenodigd om mee te doen aan het toernooi. Landen als Brazilië, Colombia en Zuid-Korea zijn daarom wel eens gezien tijdens de CONCACAF Gold Cup.

Om mee te mogen doen aan de CONCACAF Gold Cup, moeten landen zich eerst zien te kwalificeren. Dit is nodig omdat de CONCACAF veel meer leden heeft. Twaalf landen mogen zich kwalificeren voor de CONCACAF Gold Cup via de Nations League. De overige vier tickets worden gewonnen via het Gold Cup kwalificatietoernooi.

Groepsfase en knock-out fase

Het hoofdtoernooi vindt plaats zodra alle zestien tickets bemachtigd zijn door de landen van de CONCACAF en daarop bij een casino gokken is ook mogelijk. Elke twee jaar wordt het toernooi gespeeld in de zomer. Er doen aan de CONCACAF Gold Cup minder landen mee dan aan het Europees Kampioenschap, maar de opzet is wel hetzelfde. De CONCACAF Gold Cup begint met een groepsfase. Daarbij worden er vier landen per groep ingedeeld. De beste twee van de groepen mogen direct door naar de kwartfinales. Vervolgens kunnen deze landen strijden voor de halve finales en kunnen ze uiteindelijk terechtkomen in de finale. De finale zorgt voor veel spanning, wat online voetbal gokken ook zeker de moeite waard maakt!

Winnen met weddenschappen op CONCACAF Gold Cup

Denk je dat de winst weer naar Mexico of de Verenigde Staten gaat? Of zal het de CONCACAF Gold Cup nu een verrassende wending krijgen? Maak je voorspellingen waar door live te wedden op CONCACAF Gold Cup. Online voetbal gokken is mogelijk bij verschillende bookmakers. Ontdek op onze website welke bookmakers in Nederland een vergunning van de KSA hebben gekregen. Zo kom je direct te weten bij welke sites je de beste odds tegenkomt en waarbij je mooie uitbetalingen naar binnen kunt slepen, zodra jij de juiste voorspelling achter hebt gelaten!