CHAMPIONS LEAGUE

Van heel Europa is de Champions League het meest belangrijke toernooi. In totaal kunnen 26 ploegen zich rechtstreeks plaatsen voor het hoofdtoernooi. Hier komen er nog eens 6 bij na het kwalificatietoernooi. Onder de echte voetballiefhebbers wordt de Champions League goed in de gaten gehouden. Dit toernooi is dan ook onder online voetbal gokken erg populair en mag zeker niet worden gemist.

Kwalificeren voor de Champions League

Voordat clubs mee mogen doen aan de Champions League, moeten ze zich eerst kwalificeren. Dit kan alleen zodra je hoog eindigt in de landelijke competitie. Daarnaast kunnen de teams met de beste eindstand Europese tickets bemachtigen. Elke club die landskampioen wordt mag automatisch doorgaan naar de Champions League. Zodra de landelijke competities gespeeld zijn, is er duidelijk welke clubs zich klaar mogen maken voor de Champions League. Vervolgens vinden er voorrondes plaats en wordt er duidelijk welke clubs er nog meer mee mogen doen aan dit belangrijke toernooi. Na de voorrondes begint de Champions League met de groepsfase. Deze wordt gevolgd door een knock-out fase en eindigt uiteindelijk met de finale.

Loting en groepsfase Champions League

Zodra de kwalificaties hebben plaatsgevonden, zal er moeten worden geloot. De loting vindt plaats voor de groepsfase. Nadat alle wedstrijden in de groepsfase zijn gespeeld, volgt er een knock-out ronde en deze zorgt voor de loting. De lotingen voor de toernooien in Europa vinden plaats in Nyon, Zwitserland. Daar is ook het hoofdkantoor van de UEFA gevestigd. De lotingen voor de Champions League en de Europa League worden op televisie uitgezonden. Ook als je voor online voetbal gokken kiest kun je het op de voet volgen.

Nadat de voorrondes in het kwalificatietoernooi hebben plaatsgevonden, zullen er acht groepen van vier teams gevormd worden. Dit gebeurd op basis van loting. Elk team moet vervolgens twee keer tegen elkaar spelen. De ene keer speelt het team thuis en de andere keer uit. Vaak zijn dit zeer spannende wedstrijden, omdat er op hoog niveau wordt gespeeld. Daardoor zal het tot de laatste ronde spannend zijn, omdat er tot aan de laatste rond nog veel kan veranderen. Via online voetbal gokken kun je de tussenstanden op de voet volgen en kun je al inschatten wie een goede kans maakt.

Er zijn in totaal acht groepen gevormd van vier teams. De teams die als laatste in de groep eindigen, mogen dat seizoen niet meer meedoen voor het Europese voetbal. Wel maken de nummers drie in de groepen nog kans, maar mogen niet verder dan de Europa League in dat seizoen. De nummers één en twee in de groepen hebben direct plaatsgemaakt in de Champions League. Zij mogen door naar de knock-out fase van het Europese toernooi.

Prijzengeld voor de teams

De Champions League werd eerder al het miljoenenbal genoemd, maar inmiddels heeft het de bijnaam miljardenbal gekregen. Dat komt omdat een deelname aan de Champions League veel geld op kan leveren voor de teams die meedoen. Een deelname aan de groepsfase levert al gegarandeerd een bedrag op van maar liefst 15,25 miljoen euro. Tijdens de wedstrijden die gespeeld worden kan er nog meer geld worden verdiend. Voor iedere overwinning die gemaakt wordt krijgt het team 2,7 miljoen euro. Een gelijkspel levert €900.000 op. Financieel worden de teams er dus ook stukken beter van.

Bonussen voor de clubs

Clubs die meedoen aan de Champions League kunnen ook bonussen verdienen. Deze bonussen kunnen verdiend worden door de teams die de knock-out fase hebben weten te bereiken. De clubs kunnen 9,5 miljoen euro verdienen met de achtste finale, 10,5 miljoen euro met de kwartfinale en 15 miljoen euro met de halve finale.

Winnaar van de Champions League

De club die de Champions League wint krijgt uiteraard de kampioenstitel op zijn naam geschreven, maar ontvangt ook nog eens 4 miljoen euro extra. Daarnaast kan de winnende ploeg ook kans maken om twee extra prijzen te bemachtigen. De winnaar van de Champions League plaatst zich direct voor het Wereldkampioenschap voor clubteams en de UEFA Super Cup. Daarbij doen de winnaars uit de zes continentale bekertoernooien mee en de kampioen uit het land waar het toernooi wordt georganiseerd. De Europese kampioenen mogen het tegen elkaar opnemen in de UEFA Super Cup. Dit is één wedstrijd en de winnaar daarvan ontvangt de titel Super Cup.

Records gemaakt in de Champions League

Tijdens de Champions League zijn er al meerdere records gemaakt. Zo heeft Real Madrid het meeste aantal keren de Champions League gewonnen. Hieronder laten we een aantal records zien die gemaakt zijn tijdens de Champions League:

  • Snelste doelpunt werd na 10 seconden gemaakt, dit was door Roy Makaay in 2007
  • In 1994 vond de grootste overwinning in een finale plaats. Met 4-0 won AC Milan van FC Barcelona
  • Juventus verloor vijf keer de finale van UEFA Champions League
  • Lionel Messi pakte zes topscorer van het seizoen titels
  • Iker Casillas heeft 177 en daarmee de meeste wedstrijden in de Champions League gespeeld
  • Het meest aantal doelpunten in een finale werd gemaakt in 2006. Na verlenging tussen Liverpool en AC Milan werd het 3-3
  • De coach die de meeste Champions League wedstrijden heeft bijgewoond is Sir Alex Ferguson. In totaal zijn dit er 190

Kies voor live wedden op Champions League

Volg jij de Champions League op de voet en weet je precies wat de standen zijn? Kijk je elke wedstrijd vol spanning en denk jij te weten wat de eindstand gaat worden of durf jij een andere voorspelling te doen? Kies dan voor live wedden op Champions League! Je kunt bij bookmakers weddenschappen naar keuze plaatsen. De Champions League wil je geen moment missen en als echte voetballiefhebber is het plaatsen van weddenschappen erg uitdagend en spannend. Voorspel de eindstand van de wedstrijd of zet in op het team dat er volgens jou met de winst vandoor gaat. Houdt de odds goed in de gaten en kijk waarmee je jouw winkansen kunt verhogen. Online voetbal gokken is ontzettend spannend en zeker als je voor de Champions League kiest!