BUNDESLIGA

Als je kiest voor online voetbal gokken, zal je ongetwijfeld de Bundesliga tegenkomen. De Bundesliga is in Duitsland de hoogste voetbalcompetitie. Deze competitie werd opgericht in het jaar 1962. In totaal vormen 18 voetbalclubs de Bundesliga en de nummer één hiervan wordt landskampioen. De nummer één tot en met vier mogen zich plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De twee laatste geklasseerde clubs zullen gedegradeerd worden naar het tweede niveau van Duitsland.

Vervolgens zal de nummer zestien van de Bundesliga play-off wedstrijden moeten spelen om zich te handhaven. In de Bundesliga is de voetbalclub Bayern München de meest succesvolle club. Zij hebben maar liefst 30 landtitels weten te bemachtigen.

Bayern München heeft meeste titels

De Bundesliga kent al veel kampioenen, maar er is geen team die al zoveel overwinningen heeft gemaakt als Bayern München. Voetbalclub FC Bayern München heeft al 30 titels weten te bemachtigen en is daarmee de recordhouder van het aantal keer landskampioen. Borussia Dormund (5), Borussia Mönchengladbach (5) en Werder Bremen (4) lopen daardoor ver achter op FC Bayern München. Alle andere ploegen hebben bij elkaar 28 titels bemachtigd, terwijl enkel DC Bayern München er al 30 op haar naam heeft staan. Dat geeft ook al direct aan hoe sterk en succesvol deze voetbalclub is.

Europese tickets bemachtigen

Onder de ploegen uit de Bundesliga worden er een aantal Europese tickets uitgedeeld. Niet alleen kent de Bundesliga een landskampioen. De nummers twee tot en met vier mogen zich direct klaarmaken voor een seizoen in de Europa League. De winnaar van de DFB Pokal krijgt een ticket voor het tweede Europese toernooi. Er worden in totaal 7 tickets uitgedeeld voor Europees voetbal.

Topwedstrijden en derby’s

Net als elke competitie kent ook Bundesliga topwedstrijden en derby’s die ieder jaar gespeeld worden. Het duel tussen FC Bayern München en Borussia Dortmund is één van de topwedstrijden die gespeeld worden. Deze wedstrijden worden op hoog niveau gespeeld en trekt dan ook veel toeschouwers. Er zijn twee derby’s in Duitsland. Dit is de ‘Kohlenpott-derby’ en de ‘Nordderby’. De Kohlenpott-derby is de wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Schalke 04. Dit zijn de twee grootste clubs van het Ruhrgebied en vormen daarmee de meest beladen derby. De Nordderby is de wedstrijd tussen Hamburger SV en Werder Bremen. Van Noord-Duitsland zijn deze twee ploegen het meest succesvol.

Kampioenen van Bundesliga

In 1962 is Bundesliga opgericht en al vanaf het eerste moment waren er in deze competitie veel kampioenen te vinden. FC Bayern München is van alle teams het meest kampioen geworden in Duitsland. In 1971/72 heeft Gerd Müller een record op zijn naam weten te zetten. Hij had namelijk de meeste doelpunten gemaakt in één Bundesliga-seizoen. Müller heeft maar liefst 40 doelpunten gemaakt en het seizoen erna weet hij hier dicht bij in de buurt te komen met 36 doelpunten.

Geschiedenis Bundesliga

De Bundesliga is opgericht op 28 juli 1962. Dit na een besluit van de Duitse voetbalbond. In eerste instantie was de Bundesliga bedoeld als competitie voor clubs uit West-Duitsland. Hier kwam in 1991/92 Oost-Duitsland bij, nadat ze werden herenigd met West-Duitsland. De Bundesliga kent een lange voorgeschiedenis. Deze competitie werd in 1920 de Bezirksliga genoemd. Kort daarna werd deze naam veranderd in Kreisliga. Aan het begin van de jaren ’30 vond er een rel plaats in Noord-Duitsland. Enkele clubs in Hamburg vormen als gevolg een eigen competitie op.

In 1933 werd de Kreisliga afgeschaft, nadat de NSDAP aan de macht kwam. De Kreisliga moest plaatsmaken voor de Gauliga. In die periode werden de regionale voetbalbonden opgeheven en bestond de Gauliga uit zestien regionale competities. De competities kregen elk een kampioen en alle kampioenen bij elkaar moesten onderling tegen elkaar spelen. hierbij werden de ploegen verdeeld in poules van vier. De winnaars mochten zich klaarmaken voor de halve finale en uiteindelijk voor de finale. Wie hiervan de winnaar werd mocht zich landskampioen noemen.

De Gauliga werd na de Tweede Wereldoorlog afgeschaft en moest plaatsmaken voor de Oberliga. Er waren vijf regionale reeksen: Süd, Nord, West, Südwest en Berlin. De eindronde werd in groepsfase gespeeld en hier hebben acht ploegen zich voor weten te plaatsen. Er werden twee poules van vier opgericht en de winnaars van deze poules speelden voor de landstitel. In 1963 kwam aan Oberliga een einde en werd de Bundesliga ingevoerd.

Live wedden op Bundesliga

Online voetbal gokken is mogelijk bij meerdere veilige bookmakers. Op onze website vind je bookmakers terug die een vergunning ontvangen hebben van de Kansspelautoriteit in Nederland. Bij bookmakers heb je talloze mogelijkheden als het gaat om online voetbal gokken. Je kunt weddenschappen naar keuze plaatsen en ook de Bundesliga kan gekozen worden. Volg de wedstrijden live op de voet en ontdek welk team de beste kansen op winst creëert. Laat je voorspellingen achter en maak ze waar met online voetbal gokken. Denk jij dat de eerste goal binnen 10 minuten gescoord wordt of denk jij dat de eindstand gelijkspel gaat worden? Plaats dan de weddenschap die bij jou past en kies voor de beste odds om uiteindelijk flink te kunnen cashen!