COMPETITIES

Een voetbalcompetitie is een competitie tussen verschillende teams in voetbal, waarop ook voetbal weddenschappen af kunnen worden gesloten. Een wedstrijd waarin elk team tweemaal tegen elkaar speelt wordt een volledige competitie genoemd. Elk team speelt een keer thuis en een keer uit. Teams kunnen zich promoveren en degraderen van de ene naar de andere competitie. Denk daarbij aan een divisie of klasse.

De Nederlandse competities worden georganiseerd door de KNVB. Deze worden georganiseerd voor alle voetballers in Nederland. Een competitie van betaald voetbal vind altijd plaats op het veld. Het betaald voetbal in Nederland bestaat uit de Eredivisie en de Eerste Divisie. Daaronder is er nog een Tweede Divisie en de Derde Divisie. Verder heb je ook nog Hoofdklassen, Eerste Klassen en nog veel meer.

Welke competities zijn er?

Er zijn verschillende soorten competities als het gaat om voetbal. Naast de Eredivisie in Nederland heb je ook andere competities. Denk bijvoorbeeld aan Bundesliga, de Europa League of de Jupiler Pro League.

Voor het organiseren van competities moet er een bepaald programma worden opgesteld. Het is belangrijk dat competities altijd op een eerlijke, sportieve en spannende manier op worden gezet. In Nederland is deze taak aan de KNVB.

Ontdek de competities

Je kunt op verschillende competities gokken bij bookmakers. Wij willen je dan ook graag meer vertellen over de competities die er zijn en waar je bij de bookmakers online op kunt gokken. Wij hebben de meest bekende competities opgezocht en op onze website voor je uitgewerkt. Ontdek welke competities er zijn, wat deze inhouden en hoe online voetbal gokken werkt. Hieronder hebben we de door ons uitgezochte competities voor je weergegeven:

Wedden op competities

Online wedden op competities is erg populair. Als je de competities op de voet volgt, kun je je winkansen inschatten en bepalen welke weddenschappen je het beste kunt plaatsen. Voor het wedden op competities kun je terecht bij bookmakers. Een bookmaker biedt verschillende voetbalweddenschappen aan. Zo kun je altijd een weddenschap plaatsen die bij jou past. Er mag niet worden gewed op negatieve zaken, bijvoorbeeld rode kaarten. Wel kun je bijvoorbeeld wedden op het winnende team of de eindstand.

Als je kiest voor online voetbal gokken, zal je goed moeten kijken naar de odds die gelden. Hoe hoger de odds, hoe hoger de prijzen die je kunt winnen bij de juiste weddenschap. Vaak hebben de weddenschappen met de minste kans van slagen de hoogste odds. Is het vrijwel zeker welk team de competitie gaat winnen? Dan zal een weddenschap op dit team lagere odds hebben dan een weddenschap op het team die bijna geen kans meer maakt.