Zahavi verlaat PSV en gaat terug naar Maccabi Tel Aviv

Zahavi verlaat PSV en gaat terug naar Maccabi Tel Aviv

Op 30 juni verloopt het contract van Eran Zahavi bij PSV, waarna de aanvaller terug zal keren naar zijn oude club Maccabi Tel Aviv. De aanvaller heeft voor de komende twee seizoenen een contract getekend bij de club uit Israël.

Er hoeft geen transfersom betaald te worden voor de spits. Dat komt omdat het contract van Zahavi bij PSV op 30 juni zal verlopen. Vorige seizoen bracht Zahavi al naar buiten dat het zijn contract bij de club uit Eindhoven niet zou gaan verlengen. Hij heeft twee seizoenen bij PSV gespeeld.

In de vijftig Eredivisie wedstrijden die Zahavi bij PSV gespeeld heeft, wist hij 22 goals te maken. In seizoen 2020/2021 en 2021/2012 wist PSV tweede te worden in de competitie. Ajax stond hierbij op nummer één. Wel wist PSV met Zahavi vorig seizoen de Johan Cruijff Schaal en de KNVB beker te winnen. Dit ging ten koste van Ajax.

Van 2013 tot 2016 heeft Zahavi al bij Maccabi Tel Aviv gespeeld. In 119 competitieduels wist hij maar liefst 98 keer te scoren. Hierna vertrok hij naar het Chinese Guangzhou City FC.

Zahavi gaat droom achterna

Op de clubsite van Maccabi Tel Aviv laat Zahavi het volgende weten: ‘’Mijn hart stond simpelweg geen andere keuze toe, ik kon de fans van Maccabi Tel Aviv niet in de steek laten’’. Dit vult hij aan met: ‘’Ik krijg nu de kans om jullie terug te betalen voor de liefde die jullie hebben getoond. Zoals altijd in mijn loopbaan heb ik mezelf ambitieuze doelstellingen opgelegd. Deze komen volledig overeen met waar de club naartoe wil.’’

Vorig seizoen wist Maccabi Tel Aviv derde te worden in de Israëlische competitie. De club zal de tweede voorronde van de Conference League mogen spelen. Op 21 en 28 juli zullen er duels gespeeld moeten worden met Zira FK uit Azerbeidzjan.