Xavi Simons stopt bij PSG en tekent bij PSV

Xavi Simons stopt bij PSG en tekent bij PSV

De negentienjarige Xavi Simons stopt bij Paris Saint-Germain en kiest voor een overstap naar PSV. Zijn komst naar PSV is transfervrij. Simons tekent bij de club uit Eindhoven een contract tot medio 2027. De middenvelder is een rijke aanwinst voor PSV.

Voordat Simons bij PSV een contract tekende kreeg hij eerst het aanbod om zijn contract bij Paris Saint-Germain te verlengen. Echter koos Simons voor een nieuwe uitdaging bij PSV en zal daarom de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij gaan versterken.

Simons is nog maar 19 jaar oud, maar heeft al een hele carrière opgebouwd. In 2010 begon hij als zevenjarige in de jeugdopleiding van FC Barcelona. Uiteindelijk stapt hij in 2019 over naar Paris Saint-Germain. Hier maakte hij elf wedstrijden in het eerste elftal. Daarvan waren er 7 in competitieverband.

Met zijn ervaring en kwaliteiten hoopt hij nu meer speelminuten door te mogen brengen en dit hoopt hij te mogen doen bij PSV. Simons zei hierover het volgende: “Ik weet hoe de trainer wil gaan spelen en hoe hij mijn rol daarin ziet. Ik ben op een punt in m’n carrière dat ik minuten moet gaan maken. Dat kan hier. Ik ben er klaar voor en wil mezelf bewijzen.’’

De naam Simons is niet geheel onbekend in de voetbalwereld. Xavi Simons is namelijk de zoon van oud-profvoetballer Regilio Simons. Hij speelde als spits 179 wedstrijden in de Eredivisie. Daarnaast was hij onder meer actief bij Fortuna Sittard en NAC Breda.

PSV volgt Simons al langer

De club uit Eindhoven volgt Simons al langer. Hierover werd het volgende gezegd: “We hebben dit seizoen bijna alle wedstrijden waarbij hij aan de aftrap verscheen gezien. Buiten alle interlands die hij voor Oranje onder 19 speelde, zagen we hem in de Youth League live in Leipzig, Parijs, Brugge, Manchester en tegen Sevilla. Daarin overtuigde hij ons.”

‘’Xavi heeft alles in zich om door te groeien tot een belangrijke speler voor PSV. Het pad daar naartoe wil hij graag met ons bewandelen.’’ liet voormalig middenvelder De Jong weten, die veel verwacht van zijn nieuwe aanwinst.