Wormuth na 4 maanden ontslagen bij FC Groningen

2 min
Wormuth na 4 maanden ontslagen bij FC Groningen

Trainer Frank Wormuth is na ruim 4 maanden ontslagen door FC Groningen. Er werd onder de maat gepresteerd sinds de club onder zijn leiding op het veld staat.

Op de clubsite is te lezen dat de directie van FC Groningen het betreurt dat deze ingrijpende maatregel genomen moest worden. Maar dit was wel in het belang van de club zelf liet de directie weten.

Afgelopen zondag verloor FC Groningen met 2-3 van Fortuna Sittard en ze staan op slechts de 15de plaats in de Eredivisie. Van de veertien gespeelde duels werden er in totaal acht verloren. Het seizoen verloopt voor de Groningers dus alles behalve rooskleurig. De 4-2 zege op PSV drie weken terug was dan ook een zeldzaam hoogtepunt in het seizoen van de club.

‘’Afgelopen winter hebben we Frank met volle overtuiging gekozen als nieuwe trainer van FC Groningen. Nu blijkt dit een grote inschattingsfout te zijn geweest. Dit reken ik mijzelf als technisch eindverantwoordelijke enorm aan’’, liet technisch directeur Mark-Jan Fledderus weten.

Eind vorig seizoen werd de 62-jarige Wormuth ontslagen door Heracles Almelo, waar hij van 2018 tot 2022 hoofdtrainer was. René Kolmschot volgde hem op, maar kon degradatie uit de Eredivisie niet voorkomen.

Gebrek aan ontwikkeling

Nog voordat Wormuth ontslagen werd bij Heracles Almelo ging hij akkoord met het aanbod van FC Groningen. Hij volgde hiermee Danny Buijs op. Na ruim 4 maanden kan Fledderus niets anders dan toegeven dat de werkwijze van de oefenmeester onvoldoende is aangeslagen.

‘’Het is Wormuth niet gelukt om voldoende draagvlak te creëren en zijn ideeën over te brengen op zijn staf en de spelersgroep. Er is te weinig duidelijkheid en verbinding onder elkaar. Dat is terug te zien in gebrek aan ontwikkeling van de spelersgroep, de stad en in de resultaten van de club’’, werd er gezegd.

Het is nog niet bekend wie Wormuth gaat opvolgen. De club zal zich beraden over de invulling van de technische stad in het tweede deel van het seizoen. Na de winterstop kun je weer wedden op voetbalwedstrijden van FC Groningen. Dit kan bij bookmakers in Nederland.