Waarschuwing voor bookmaker Nederland

Waarschuwing voor bookmaker Nederland

Er zijn meerdere bookmakers in Nederland met een vergunning van de KSA. Eén hiervan heeft van de Kansspelautoriteit een waarschuwing gekregen. De KSA wil niet bekendmaken om welke bookmaker het gaat. Bookmakers die over een vergunning van de KSA beschikken bieden legaal hun sportweddenschappen aan en zijn betrouwbaar. Uiteraard blijft de Kansspelautoriteit wel de bookmakers en andere goksites met vergunning in de gaten houden. Zo hebben ze nu bij één de van de bookmakers opmerkelijke punten gevonden waarvoor nu een waarschuwing is gegeven.

Online mogen er reclames worden gemaakt over gokken, maar bij één van deze reclames waren quoteringen te zien. Bezoekers die hierop klikte, werden direct doorgestuurd naar de website van de bookmaker. Dit is niet toegestaan volgens de informatieplicht waaraan vergunninghouders zich sinds 1 oktober dit jaar aan moeten houden.

De KSA heeft de bookmaker een waarschuwing gegeven. Er werd geëist dat de reclame verwijderd of aangepast zou worden. Als hier geen gehoor aan wordt gegeven, mag de KSA verdere maatregelen nemen. Zo mag de KSA zelfs een vergunning intrekken als er meerdere keren sprake is van het overtreden van de regels. Inmiddels zijn er een aantal aanpassingen gedaan rondom de gokreclame. Het is nu afwachten of de Tweede Kamer en de KSA dit genoeg vinden.

Strenge regels voor gokreclames

Er gelden meerdere regels voor het uitzenden van gokreclames. Er mogen in gokreclames geen rolmodellen te zien zijn die jonger zijn dan 25 jaar. Daarnaast mogen de reclames niet worden gericht aan minderjarigen of jongvolwassenen, net als aan personen die zich hebben uitgesloten voor kansspelen. Gokreclames mogen op televisie en radio niet uit worden gezonden tussen 6:00 uur en 21:00 uur. In de Tweede Kamer is een motie ingediend om dit tijdsbestek ook aan te houden voor gokreclames op het internet. Hier wordt nog verder naar gekeken door de Tweede Kamer en demissionair minister Sander Dekker.