Voorbeschouwing Zwitserland – Ghana

Voorbeschouwing Zwitserland – Ghana

Zwitserland en Ghana spelen donderdagochtend 17 november om 11:00 uur een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar. Het duel zal plaatsvinden in Abu Dhabi. Over een week beginnen beide landen aan hun WK in Qatar.

Zwitserland gaat voor kwartfinales

Van de laatste vier WK’s die Zwitserland meemaakte wist het land drie keer de achtste finales te bereiken. Dit keer zal het WK in Qatar plaatsvinden en Zwitserland heeft opnieuw de lat erg hoog gelegd. Het land wil dit keer minimaal de kwartfinales bereiken. ‘We willen ons beste WK ooit spelen,’ liet bondsvoorzitter Pierluigi Tami weten. Dit is een gedurfde uitspraak, want in 1954 was de laatste keer dat het land het tot de kwartfinales wist te schoppen.

Op het laatste EK voetbal wist het land wel al de kwartfinales te bereiken. Onlangs won het ook de Nations League van landen als Portugal en Spanje. Zwitserland heeft dus al meerdere keren bewezen een sterk team te hebben.

Ghana wil meer zelfvertrouwen

Bij Ghana ontbreekt er wat zelfvertrouwen en hier wil het land maar al te graag wat aan doen. Het land beleefde een dramatische Afrika Cup, waarna Milovan Rajevac al snel zijn koffers kon pakken. Otto Addo volgde hem op en wist Ghana naar het WK te loodsen. De West-Afrikanen hopen dat ze minstens de achtste finales kunnen bereiken. Dit zal geen gemakkelijke klus worden, want ze zitten in een groep met Portugal, Zuid-Korea en Uruguay.

De vriendschappelijke wedstrijd zal hopelijk meer zelfvertrouwen opwekken bij Ghana. Dat is ook hard nodig, want van de laatste zes interlands wist het land alleen op het randje te winnen van het zwakke Nicaragua. Ghana wordt daarom ook gezien als een echte underdog voor het WK.

Wedden op deze wedstrijd

Op deze vriendschappelijke wedstrijd een weddenschap plaatsen is mogelijk bij de bookmakers. Kies via onze website onlinevoetbalgokken.nl voor een bookmaker die bij jou past en plaats een weddenschap naar keuze. Kies bijvoorbeeld voor Unibet waar je een odd van 3.55 krijgt als je voorspelt dat de score gelijk zal zijn.