Voorbeschouwing Zweden – Tsjechië

Voorbeschouwing Zweden – Tsjechië

Vanavond om 20:45 uur spelen Zweden en Tsjechië tegen elkaar voor het WK-ticket. De teams vechten het met elkaar uit in Solna om te bepalen wie zich voorlopig veilig kan stellen. Beide teams zullen zich van hun goede kant moeten laten zien om het tot een overwinning te kunnen schoppen. Wat gaat er volgens jou gebeuren tijdens de wedstrijd en welke weddenschap ga jij hiervoor plaatsen bij de bookmakers?

Zweden heeft sterke spelers

Zweden was bezig aan een sterke reeks in de kwalificatierondes, maar toch is het ze niet gelukt om groepshoofd te worden. De groep waar Zweden het tegen op moest nemen bestond uit Spanje, Griekenland, Georgië en Kosovo. In deze groep werd Zweden tweede en daardoor moet de ploeg van bondscoach Jan Andersson nu aan de bak in de play-offs. Zweden zal tegen Tsjechië en Polen moeten strijden om een ticket te kunnen bemachtigen.

De ploeg van Andersson bestaat uit zeer sterke spelers, waardoor de Zwedenaren veel kans kunnen maken om het WK-ticket binnen te slepen. Spelers als Alexander Isak, Zlatan Ibrahimovic, Dejan Kulusevski en Emil Forsberg tillen de club naar een hoog niveau. Daarnaast mogen ook Anthony Elanga van Manchester United en Jesper Karlsson van AZ deel uitmaken van de selectie.

Tsjechië mist sterspeler Schick

De kwalificatiereeks van Tsjechië was niet heel sterk. Dat kwam als een verrassing, aangezien het land wel wist te overtuigen in het laatste Europese kampioenschap. De Tsjechen kwamen in de kwalificatiegroep op de derde plaats te staan. Voor hun waren de landen België en Wales te vinden. Tsjechië wist daar als enige niet van te winnen.

Omdat Tsjechië geen al te beste reeks liet zien in de kwalificatieronde moet het land nu verder in de play-offs. De ploeg van Jaroslav Silhavy zal het behoorlijk voor de kiezen krijgen met de landen Zweden en Polen die het zal treffen. Daarnaast moet de ploeg flink aan de bak, aangezien sterspeler Patrik Schick niet mee kan doen vanwege een kuitblessure. Helemaal kansloos lijken de Tsjechen niet te zien, aangezien ze wel met 0-2 van Wit-Rusland wisten te winnen, Koeweit met 7-0 wisten te verslaan en met 2-0 van Estland hebben gewonnen.