Voorbeschouwing West Ham United – Viborg

Voorbeschouwing West Ham United – Viborg

De play-offs van de Conference League zijn in volle gang en nu moeten West Ham United en Viborg het tegen elkaar opnemen. De Engelsen zijn favoriet, maar hebben dit seizoen nog geen overwinning gemaakt. De Denen zijn uit op een stunt en dat kan voor een verrassende wending zorgen. Morgen op 18 augustus om 20:45 uur gaat het duel van start en jij kunt alvast je voorspellingen maken. Doe dit bij jouw favoriete bookmaker in Nederland!

West Ham United kan wel een oppepper gebruiken

Vorig seizoen wist West Ham United de halve finales van de Europa League te bereiken. De Engelsen willen nu opnieuw voor succes zorgen in Europa. Heel soepel gaat dit nog niet, want na twee speelrondes in de Premier League staat de club nog steeds op nul. In de openingswedstrijd tegen Manchester United werd West Ham United met 0-2 verslagen. Afgelopen weekend verloor West Ham United met 1-0 van Nottingham Forest in het Londen Stadium en dat was een flinke domper.

West Ham United kan wel een oppepper gebruiken, maar dan moet de club wel met een aardig elftal op het veld verschijnen. In ieder geval maakt topaankoop Gianluca Scamacca wel een goede kans op zijn eerste basisplaats in het shirt van The Hammers.

Viborg speelt pas voor tweede keer Europees voetbal

Het is pas de tweede keer dat Viborg meedoet aan Europees voetbal. Nog nooit eerder hebben ze tegen een club van dit kaliber gespeeld in zo’n indrukwekkend stadion. Voor Viborg is het dan ook een echt hoogtepunt dat het tegen West Ham United mag spelen. ‘Het gaat zwaar worden, maar we hebben er enorm veel zin in,’ zei trainer Jacob Friis.

Afgelopen weekend wist Viborg tijdens de thuiswedstrijd met 2-0 te winnen van Silkeborg. Jay-Roy Grot zorgde voor de openingstreffer. Grot speelde eerder bij NEC, Vitesse en VVV. Justin Lonwijk en Clint Leemans zijn ook onderdeel van het elftal van het Deense Viborg.