Voorbeschouwing West Ham United Brentford

Voorbeschouwing West Ham United Brentford

Op de laatste voetbaldag van de Engelse Premier League Competitie neemt West Ham United het op tegen Brentford. Een wedstrijd die ook qua voetbal gokken zeker de nodige spanning op zal leveren. Brentford heeft de laatste vier wedstrijden allemaal gewonnen en West Ham United heeft de 3 punten hard nodig om degradatie te voorkomen. Met slechts 14 punten hangt de Hammers tegen alle verwachtingen in aan de onderkant van de ranglijst. De ploeg zal er zeker op gebrand zijn om het einde van 2022 niet als degradatiekandidaat af te sluiten.

Europa is al geen haalbare kaart meer

Het zag er allemaal aan het begin van het seizoen nog zo goed uit voor West Ham. De aankopen die de club heeft gedaan  boden voldoende mogelijkheden om de lat hoog te leggen. De club had zelfs al Europese ambities. Aan de fans zal het in ieder geval niet liggen, want die blijven in de club geloven. De meeste punten zijn verzameld tijdens wedstrijden die voor eigen publiek werden gespeeld. Toch zal het geen makkelijke opgave worden.  Belangrijke spelers als Kurt Zouma, Gianluca Scamacca en Nayef Aguerd zijn geblesseerd en zullen mogelijk niet op tijd hersteld zijn om te spelen.

Brentford doet het op papier dan beter. Met 20 punten uit 16 wedstrijden neemt het de 10e plek op de ranglijst in. De afgelopen weken waren de resultant echter een stuk minder. Een nipte overwinning op Manchester City (1-2) werd tegen de verwachtingen in opgevolgd door een nederlaag tegen Celta de Vigo (1-3) Girondins Bordeaux (1-2).  Tegen VfL Wolfsburg en Tottenham Hotspur bleef de score tijdens beide wedstrijden steken op 2-2.

Brentford heeft duidelijk de betere kaarten in handen

Of het de negatieve spiraal waarin West Ham United zich bevindt tijdens de wedstrijd tegen Brandford  kan omkeren, valt nog maar te bezien. Het ontbreken van belangrijke spelers en geknaag aan de stoelpoten van trainer David Moyes speelt de club zeker parten. Brentford zal vol vertrouwen het veld opstappen en de serie van vier wedstrijden op winst rechtvaardigt die instelling. Wij verwachten dat het in ieder geval een doelpuntrijke wedstrijd gaat worden en beide teams er vol in zullen gaan.