Voorbeschouwing Wales – Nederland

Voorbeschouwing Wales – Nederland

Afgelopen weekend wist Nederland met een monsterzege België te verslaan. Morgenavond op 8 juni om 20:45 uur neemt Nederland het op tegen Wales. Zal het elftal van Louis van Gaal opnieuw de winst pakken? Voorspel het alvast bij de bookmakers!

Wales maakt zich klaar voor het WK

Deze interlandperiode kan voor Wales vrijwel niet meer stuk. Zondagavond wonnen The Dragons met 1-0 van Oekraïne. Daarmee wist het elftal zich voor het eerst in 64 jaar te plaatsen voor een eindronden van het WK. ‘Ongelooflijk,’ liet matchwinner Gareth Bale weten. ‘Dit was het laatste wat ik nog wilde bereiken in mijn carrière.’

Wales had één doel voor ogen en dat is dubbel en dwars behaald. Wel gaat het land nog een drukke periode tegemoet. De wedstrijd tegen Nederland wordt de derde interland in amper zeven dagen tijd. Er zal dus gerouleerd worden door bondscoach Robert Page. Bale zal waarschijnlijk rust krijgen, waardoor spelers als Sorba Thomas en Rabbi Matondo wellicht kansen krijgen.

Nederland ervaart plezier

Het Nederlands elftal lijkt op dit moment ijzersterk. Afgelopen vrijdagavond wist Oranje te winnen van België. De wedstrijd in Brussel eindigde met 1-4 en Steven Bergwijn wist de hoofdrol te eisen. Memphis Depay pakte voor zijn veertigste zijn 41 interlandgoal. Daarmee heeft hij Patrick Kluivert gepasseerd op de eeuwige topscorersranglijst.

Bij het elftal van Nederland is het plezier en het vertrouwen helemaal terug en ook heeft het elftal plezier met Louis van Gaal. De bondscoach zal naar verwachting wel rouleren voor de wedstrijd tegen Wales. Virgil van Dijk is vervroegd met vakantie gegaan en zal niet van de partij zijn morgenavond. Teun Koopmeiners, Mark Flekken en Stefan de Vrij zullen op een basisplaats hopen.