Voorbeschouwing Vitesse – AZ

Voorbeschouwing Vitesse – AZ

Morgen op 26 mei zal om 20:00 de strijd tussen Vitesse en AZ van start gaan. De club uit Alkmaar wordt bij de bookmakers als favoriet ingeschat, maar de Arnhemmers mogen ook zeker niet onderschat worden. Wie pakt het laatste ticket voor Europees voetbal? Bij de bookmakers in Nederland kun jij het voorspellen!

Vitesse maakt heroïsche comeback

Het is Vitesse gelukt om de finale van de play-offs van Europees voetbal te bereiken. Dit ging wel ten koste van FC Utrecht. De heenwedstrijd tegen FC Utrecht eindigde in een nederlaag van 3-1, maar dit heeft Vitesse goed weten te maken door de comeback te laten eindigen in een 2-0 overwinning. In de verlenging van de wedstrijd lukte het Nikolai Frederiksen om zijn ploeg naar de volgende ronde te schieten.

Vitesse is een club die zeker niet onderschat mag worden. Tot het bittere einde blijft de ploeg van Thomas Letsch knokken. Vooral Lois Openda maakt Vitesse een sterke club. Vorig jaar wist de Belgische aanvaller zich nog te kronen tot vice-supscorer van de Eredivisie. Daarmee liet hij grote namen als Dusan Tadic, Cody Gakpo en Luis Sinisterra achter zich.

AZ moet ticket grijpen

De weg naar de finale van de play-offs van Europees voetbal was ook voor AZ geen gemakkelijke weg. AZ heeft de plek te danken door de overwinning op Heerenveen. De eerste wedstrijd tegen Heerenveen verloor AZ met 3-2, maar de comeback werd met 2-0 gewonnen. Dat de wedstrijd in een 2-0 overwinning kon eindigen was te danken aan Zakaria Aboukhal.

Voor AZ was deze overwinning een hele prestatie. Al vijf wedstrijden op rij wist de club niet te winnen, dus dat ze nu mogen strijden om het laatste ticket is zeker opmerkelijk. Qua begroting en spelersmateriaal mag het voor AZ eigenlijk niet gebeuren dat ze het laatste ticket niet weten te bemachtigen. Dani de Wit gaf eerder al aan dat het schandalig zou zijn als AZ niet mee mag doen aan Europees voetbal.