Voorbeschouwing VfB Stuttgart – Borussia Dortmund

Voorbeschouwing VfB Stuttgart – Borussia Dortmund

Vanavond op 8 april om 20:30 uur zullen VfB Stuttgart en Borussia Dortmund het tegen elkaar op moeten nemen. De bezoekers hebben een onrustige week achter de rug, maar ook VfB Stuttgart gaat het niet gemakkelijk af. Wat de wedstrijd van vanavond zal brengen kun jij al voorspellen bij de bookmakers. Welke club gaat er volgens jou winnen?

VfB Stuttgart zit in degradatiezone

In de Bundesliga hoort een club als VfB Stuttgart zeker thuis, maar helemaal gesmeerd loopt het niet. Het is zelfs nog maar de vraag of we de club ook volgend seizoen op het hoogste niveau kunnen zien presteren. VfB Stuttgart heeft dit jaargang nog meer zes keer weten te winnen. Ze hebben nog zes wedstrijden te gaan. De club staat met één punt boven de Duitse gevarenzone en moet dus vrezen voor degradatie.

Het seizoen loopt voor VfB Stuttgart stroef. Inn de laatste vier speelrondes heeft de club wel twee overwinningen gemaakt en twee keer gelijk gespeeld. Aanvalsleider Sasa Kalajdzic heeft in vier wedstrijden drie keer weten te scoren. De Oostenrijker lijkt daardoor goed in vorm, maar vanavond zal hij niet meespelen tegen Borussia Dortmund vanwege een coronabesmetting. Trainer Pellegrino Matarazzo zal dus moeten improviseren.

Borussia Dortmund houdt grote schoonmaak

Afgelopen week verliep het allemaal wat rommelig en onrustig bij Borussia Dortmund. De club is er klaar mee om steeds achter Bayern München te moeten spelen en ook hebben ze een flinke domper voor de kiezen gehad met de 1-4 nederlaag tegen RB Leipzig. Sebastian Kehl, toekomstige sportief directeur, wil daarom van de zomer de bezem door de club halen.

Er wordt een grote schoonmaak gehouden als de zomerstop begint. Als het seizoen voorbij is zal Kehl een aantal spelers opruimen. Welke namen de club moeten verlaten liet hij nog in het midden. Trainer Marco Rose zit ook niet stevig in het zadel bij Borussia Dortmund. Erling Haaland zou ook zomaar van het veld gehaald kunnen worden. De Noorse voetballer heeft al sinds januari niet meer gescoord voor zijn club en vorige week leek hij met zijn gedachten er niet bij te zijn. Wie weet zit hij met zijn gedachten al bij een transfer naar Manchester City of Real Madrid.