Voorbeschouwing Vannes – Paris Saint-Germain (Coupe de France)

Voorbeschouwing Vannes Paris Saint-Germain

Vanavond om 21:10 uur speelt Vannes tegen Paris Saint-Germain. Voor Vannes wordt het een thuiswedstrijd en deze club hoopt natuurlijk het team uit Parijs te kunnen verslaan. Maar of dit lukt? Voorspel het zelf bij de bookmakers!

Vannes na lange tijd weer in de belangstelling

Club Vannes laat zich de laatste jaren niet meer zo snel op de voorgrond zien in het Franse voetbal. Al enige tijd is Vannes te vinden in de Championnat National 2. Dit is het vierde niveau van de Franse voetbalpiramide. De jaren ervoor is de club meer succesvol geweest. Een aantal jaar geleden was Vannes te vinden in de Ligue 2. In 2009 stond de club uit Bretagne zelfs in de finale van de Coupe de France. Door de jaren heen heeft de club dus al meerdere fases doorstaan. Nu zullen ze vanavond om 21:10 aan Paris Saint-Germain moeten laten zien wat ze in huis hebben.

Omdat de club het nu op mag nemen tegen de voetballers uit Parijs, komen ze weer in de belangstelling te staan. De wedstrijd kan een spannende wending maken als de club uit Bretagne zou winnen. Maar of dit ook lukt is nog maar de vraag, aangezien Paris Saint-Germain een zeer sterke tegenstander is.  

Paris Saint-Germain in de strijd voor de landstitel

De Parijzenaren hebben maar één doel en dat is het pakken van de landstitel. Ze spelen in de Champions League en deze wedstrijd tegen Vannes wordt gezien als een verplicht tussendoortje. Voor Paris Saint-Germain ligt de kans op winst misschien hoger dan voor de tegenstander, maar ook Vannes zal zich van de beste kant laten zien.

Daarnaast moet Mauricio Pochettino, coach van de club uit Parijs, goed na moeten denken welke spelers hij op het veld zet. Lionel Messi is positief getest op het coronavirus en zal daarom niet mee mogen spelen. Neymar kan nog niet in worden gezet, omdat hij nog steeds in de lappenmand zit. Xavi Simons zal wellicht ingezet worden. De vorige ronde mocht hij de gehele wedstrijd meespelen. Hij stond toen in de aanval met Kylian Mbappé en Mauro Icardi.