Voorbeschouwing Union Berlin – FC Keulen

Voorbeschouwing Union Berlin – FC Keulen

Vanavond beloofd het een spannend duel te worden tussen Union Berlin en FC Keulen. Beide clubs maken nog een kleine kans op Europees voetbal, maar dan is het wel belangrijk dat ze geen punten meer laten liggen. De wedstrijd zal vanavond om 20:30 uur van start gaan. Welke weddenschap ga jij plaatsen bij de bookmakers?

Union Berlin heeft het zwaar

Dit seizoen laat Union Berlin betere kwaliteiten zien dan er eerst verwacht werd en dat heeft ervoor gezorgd dat ze nu op een negende plaats staan in de Bundesliga. Toch is trainer Urs Fischer niet extreem blij. De eerste seizoenshelft ging erg goed, maar in de tweede helft lijkt Union Berlin weinig punten te scoren. De overwinningen zijn dan ook op één hand te tellen. Vlak voor de interlandpauze werd Union Berlin met 4-0 verslagen door Bayern München. Een zeer pijnlijke nederlaag dus voor de Berlijners.

Het feit dat Union Berlin al een langere tijd achteruit lijkt te gaan en weinig vooruitgang weet te boeken, stelt ook trainer Fischer teleur. Als het op scoren aankomt maakt Union Berlin veel kansen niet af. Max Kruse die in de winter vertrok wist vaak te scoren, maar door zijn vertrek is de club vrijwel volledig afhankelijk van Taiwo Awoniyi. Toch lijkt dit ook nog niet al te best te gaan met slechts 2 goals in 2022.

FC Keulen mag geen punten laten liggen

FC Keulen is beter in vorm. Van de laatste 5 wedstrijden die ze gespeeld hebben werd er slechts één verloren. In de Bundesliga is FC Keulen op een mooie zevende plaats te vinden en daarom maakt de club zeker nog kans op Europees voetbal. Vorig jaar wist de club maar net te ontsnappen uit de degradatiezone, dus dit seizoen doen ze het echt veel beter.

Dat FC Keulen veel weet te scoren is vooral te danken aan speler Anthony Modeste. In de Duitse topscorelijst jaagt hij met 15 goals op Erling Haaland. Wel staat Modeste al vier wedstrijden op een droogje. Toch blijft Steffen Baumgartl het vertrouwen in zijn clubtopscorers houden. Bij FC Keulen is er namelijk geen enkele speler die in de buurt lijkt te komen van de 33-jarige Fransman als het om de cijfers gaat.