Voorbeschouwing Sparta – PSV Eindhoven

Voorbeschouwing Sparta – PSV Eindhoven

Sparta en PSV Eindhoven staan dinsdagavond 10 januari 2023 om 21:00 uur tegenover elkaar op het veld. Ze nemen het tegen elkaar op in de KNVB Beker competitie. De Eindhovenaren hopen op winst, maar Sparta zal zich niet zomaar overgeven. Bij een bookmaker naar keuze kun jij met online voetbal gokken voorspellen wat er dit duel gaat gebeuren!

Sparta doet het erg goed

Vorige week speelde Sparta al tegen PSV Eindhoven en dit eindigde in het Philips Stadion in een 0-0 gelijkspel. Voor Sparta zorgde dit voor veel zelfvertrouwen. Maurice Steijn liet weten dat een punt pakken in Eindhoven een supermooi resultaat is. De club uit Rotterdam was goed in vorm en zorgde ervoor dat de thuisclub weinig kansen kreeg.

Al het hele seizoen doet Sparta het erg goed en zo ook in de KNVB Beker. De club overtreft alle verwachtingen en heeft deze zomer geïnvesteerd in een aantal goede spelers. De rood-witten staan daardoor op een uitstekende zesde plaats in de competitie. Sparta heeft dan ook maar een doel voor ogen op dit moment en dat is om de kwaliteiten hoog te houden om het zo ver te kunnen schoppen in de KNVB Beker.

PSV Eindhoven mist Gakpo

De club uit Eindhoven heeft dit jaar nog geen doelpunten gemaakt in het eigen Philips Stadion. Ze verloren met 0-1 van AZ voordat het WK begon en tegen Sparta speelde ze op 7 januari een doelpuntloos gelijkspel. Ruud van Nistelrooij gaf toe dat ze gewoon niet goed genoeg waren. Afgelopen weekend hebben Feyenoord en Ajax punten laten liggen en dat is voor PSV een klein lichtpuntje, anders was de club uit Eindhoven ver op achterstand geraakt in de Nederlandse titelrace.

Dat PSV Eindhoven verzwakt is heeft voor een groot deel te maken met het gemis van Cody Gakpo. Deze sterspeler zorgde voor de meeste goals en assists, maar is onlangs overgestapt naar Liverpool. Afgelopen weekend werd Gakpo vervangen door Anwar El Ghazi, maar hij heeft duidelijk minder kwaliteiten in huis.